Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дай Боже, щоб торговельна війна не переросла в іншу форму війни, - Огризко

Євроінтеграція України розпочалася ще з 2006 року. Тоді Україна заявила, що вона не сусід, а частина Європи. Угоду про Асоціацію почали готувати ще п’ять років, що засвідчує, що це спільний результат попередньої влади і теперішньої Адміністрації. Про це сьогодні, 19 листопада, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповів екс-міністр закордонних справ (2007-2009) Володимир Огризко.

«Через грубий тиск з боку Москви ситуація набуває загрозливих рис. Нині немає 100% впевненості у тому, що угоду про асоціацію підпишуть. Для України не підписання цієї угоди означає зупинка не лише на шляху євроінтеграції, але й у справі незалежності держави. Після цього градус тиску зростатиме. Розпочнеться тотальна торговельна війна. Дай Боже, щоб вона не переросла в іншу форму війни, адже після подій у Грузії виникають певні сумніви щодо миролюбності північного сусіда. В результаті ми просто поступово припинимо існувати, як суб’єкт міжнародного права», - вважає Володимир Огризко.

Водночас він зазначив, що Україна просто не можу втрачати такий шанс, адже навряд чи ЄС колись іще зробить подібні кроки на зустріч Україні.

«У випадку зриву підписання угоди про Асоціацію відповідальність нестимуть одночасно і влада, і опозиція, адже ніхто із них не хоче шукати компроміс. Якщо компроміс вони знайти не можуть, тоді просто треба йти на політичну пенсію», - заявив Огризко.

Він також додав: «Сподіваюсь, що європейські політики теж свідомі того, яке значення має Україна для Європи».

Фото - www.ukraine-nato.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ