Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині освітянам затримують виплати зарплати, службових відряджень та щорічної винагороди

Депутати Львівської облради вимагають не допускати затримки виплат и заробітної плати, службових відряджень та щорічної грошової винагороди за сумлінну працю освітянам. Про це йшлося сьогодні, 19 листопада, під час засідання постійної комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради. Повідомила прес-служба обласної ради.

Зокрема, депутати обласної ради заслухали інформацію Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації щодо виконання «Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки (станом на 01.10.2013 р.)». За інформацією, яку озвучили на засіданні комісії представники Департаменту освіти та науки обласної адміністрації, з обласного бюджету профінансовано лише 5 із 13 млн грн, передбачених на виконання цієї програми.

Після обговорення інформації, депутати висловили невдоволення станом фінансування заходів програми з обласного бюджету та проходженням коштів через єдиний казначейський рахунок. Також члени комісії вирішили звернутись до Департаменту фінансів Львівської ОДА з проханням забезпечити належне фінансування галузі освіти та пришвидшити перерахунок коштів з обласного бюджету.

Окрім того, депутати розглянули низку звернень щодо затримки виплати заробітної плати, службових відряджень та щорічної грошової винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам в установах освіти області. Зокрема, до депутатів з такими заявами звернулися голови Бродівської районної та Бориславської міської профспілкових організації працівників освіти і науки України, а також представники Львівської обласної організації профспілок працівників освіти і науки України. Як зазначали під час обговорення цих звернень депутати, аналогічна ситуація склалася й в інших районах області.

Відтак, обласні обранці вирішили зобов'язати виконувача обов'язків директора департаменту освіти і науки взяти під особистий контроль фінансове забезпечення працівників закладів та установ освіти районів та міст області в частині оплати праці працівників, службових відряджень та щорічної грошової винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам, а також коштів на пальне для автобусів «Школярик» та харчування дітей до кінця поточного року.

Вказане питання депутати також вирішили озвучити на черговому пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ