Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Охочих отримати відшкодування ПДВ векселями поки не знайшлося

За станом на 28 листопада до Міністерства доходів і зборів ще не надійшло жодної заявки від бізнесу на відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) фінансовим векселем, і, відповідно, жоден ПДВ-фінвексель не було випущено. Про це повідомив міністр доходів та зборів України Олександр Клименко в четвер.

"Сьогодні заявок щодо фінансових векселів не надходило до міністерства, і поки що жоден вексель не було випущено в рахунок відшкодування", - сказав він.

"Ми сьогодні проводимо відшкодування ПДВ живими грошима, і поки що підприємці не бажають іншого", - сказав він, нагадавши, що заявки на відшкодування ПДВ через інструмент фінансових векселів - добровільна справа підприємців.

Як повідомлялося, у рамках прийнятих Верховною Радою законів казначейські векселі планували випускати для реструктуризації бюджетної заборгованості на 1 січня 2013 року, у тому числі з різниці у тарифах на теплову енергію та водопостачання, і підтвердженого відшкодування ПДВ на суму понад 500 тис. грн.

Кабінет міністрів вже затвердив три граничні суми випуску векселів у кожному з сегментів: для оформлення заборгованості з відшкодування ПДВ - до 12,03 млрд грн, для реструктуризації бюджетного боргу - до 3,6 млрд грн, для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію - до 2,85 млрд грн.

Місія Міжнародного валютного фонду за підсумками роботи в Україні в кінці жовтня привітала поставлену українською владою мету погасити цю заборгованість, однак рекомендувала робити це традиційними методами, оскільки використання векселів підірве фіскальні показники у наступні роки.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ