Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада не робить різких кроків, чим примушує опозицію до помилок, - політолог

Сценарій розвитку подій в Україні може бути різним, враховуючи те, що певною мірою влада перехопила ініціативу в плані політичному та інформаційному. Про це сьогодні, 4 грудня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог, керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко.

«Вирішальним чинником буде чисельність Майдану. Якщо Майдан залишатиметься таким чисельним, то можна буде торгуватися з владою, у тому числі про дострокові президентські та парламентські вибори», - сказав Володимир Фесенко.

За його словами, влада і опозиція не можуть домовитись.

«Стратегія влади достатньо ефективна та послідовна. Влада не робить різких кроків, чим примушує опозицію до помилок. Час працює на владу, яка сподівається, що через погоду та свята Майдан розійдеться. Наразі влада на поступки йти не збирається», - зазначив політолог.

За словами Володимира Фесенка, влада може робити локальні удари, як от, наприклад, арешти протестувальників. Окрім того, якщо Майдан чисельно зменшиться, то влада поступово розблоковуватиме адміністративні приміщення.

«У такому випадку залишатимуться ризики силових дій. Зростатиме радикалізація та агресія», - сказав Фесенко.

Він також наголосив, що Майдан став політичним.

«Хтось вийшов стихійно обурившись подіями в ніч коли побили студентів і підтримали заклик політиків. Частина людей одразу вийшла під політичними гаслами. Є такі, які критично ставляться до опозиції, але до влади ставляться ще критичніше», - зазначив політолог.

Володимир Фесенко наголосив, що чіткий план дій та завдання утримати людей на майдані – це головне зараз для опозиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ