Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові Федерації польських організацій урочисто передали символічні ключі від Польського дому

Сьогодні, 16 грудня, у Львові Федерації польських організацій в Україні урочисто передали символічні ключі від Польського дому в Львові (Центр польської культури та європейського діалогу).

Власне, приміщення на вул. Шевченка,3а, де й розташовуватиметься Польський Дім, раніше було військовою частиною, тому символічний ключ Федерації польських організацій в Україні вручив генерал-лейтенант, начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук. За його словами, будинокна вул. Шевченка, 3а раніше був квартирно-експлуатаційною частиною Львівського гарнізону.

«Рік тому розформували військову частину на вул. Шевченка. Коли в Львові був Президент Віктор Янукович, я звернувся до нього з проханням виділити під Польський дім якесь приміщення. Він дав слово, що це буде зроблено…»,– пояснив голова правління Товариства польської культури Львівщини Еміль Леговіч.

Як він зазначив, цей Дім буде своєріднимкультурним центром: тут висвітлюватиметься культурне життя поляків. Він функціонуватиме не лише для поляків, а й для усіх тих, хто цікавиться культурою Польщі.

Водночас Еміль Леговіч розповів, що у приміщенні, що на вул. Шевченка,3а, є ще багато роботи: треба робити капітальний ремонт. На питання про те, коли планується відкриття Польського дому, він відповів: «Якщо буде все нормально з фінансуванням буде, то відкриємо його 11 листопада (День незалежності Польщі) наступного року».

Своєю чергою міський голова Львова пояснив, яке призначення Польського Дому в Львові: «Він матиме міжкультуральну глибину свого наповнення, тут будуть зустрічі, діалоги, конференції, семінари, приїжджатимуть цікаві гості з багатьох країн світу».

На питання про те, коли Дім таки розпочне свою роботу, міський голова відповів: «Спершу треба розпочати з хорошого проекту, потім його затвердити. Велика увагабуде від управління історичного середовища, бо будинок є історичним. Я думаю, при доброму темпі в 2015 році можемо ввійти хоча б частину цього відреставрованого будинку».

Додамо, що на урочистій передачі символічного ключа була присутня віце-міністр закордонних справ Польщі Катажина Пелчиньська-Наленч. Вона побажала львів’янам використовувати цей Дім, як символ доброго співробітництва з Польщею, а відтак – і з Європейським Союзом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ