Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

149 людей загинуло під час ДТП на Львівщині з початку року

Упродовж 2017 року територіальними підрозділами ГУ Нацполіції Львівщини, за процесуального керівництва органів прокуратури області, розслідувалось 1563 кримінальних провадження, розпочатих за фактами вчинення дорожньо-транспортних пригод, зокрема у вересні – 197. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Станом на 1 жовтня, 220 ДТП скоєно з тяжкими наслідками, з них: за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) – 212 кримінальних проваджень та  за ч.3 ст.286 (спричинили загибель кількох осіб) – 8. У цих дорожньо-транспортних пригодах загинуло 149 осіб.

Упродовж року міськими і районними судами області постановлено 64 обвинувальні вироки у кримінальних провадженнях у ДТП з тяжкими наслідками (ч.2 ст.286 КК України), з них у 16 випадках осіб засуджено до реальної міри покарання, а у 48 – обвинувачених засуджено з умовним терміном відбування покарання.

Окрім цього, прокурорами внесено 6 апеляційних скарг на вироки суду, у яких застосовано ст. 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням). Прокуратура вимагала скасування таких вироків та призначення реальної міри покарання. За результатами цих апеляційних скарг 2 вже задоволено, 1 відхилено, а 3 ще перебувають на розгляді у суді. 

Зазначимо, що цьогоріч, вироком одного із районних судів міста Львова, до реальної міри покарання (3 років позбавлення волі) засуджено неповнолітнього, який у листопаді 2016 року керуючи автомобілем «Mercedes-Benz» у стані алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія, перевищив дозволену швидкість та не впоравшись із керуванням в’їхав у фасад будинку на вулиці Волинській у м. Львові. Внаслідок цього неповнолітня пасажирка від отриманих травм загинула, а ще один пасажир отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

“Застерігаємо і закликаємо усіх водіїв дотримуватись правил дорожнього руху, адже ігнорування дорожніх знаків, сигналів світлофора, недотримання дистанції, підрізання, перевищення швидкості, водіння в нетверезому стані та інші порушення можуть призвести до летальних наслідків” – зазначив прокурор області Юрій Квятківський.   

“Культура водіїв на дорогах, а також дисциплінованість пішоходів знизять ризики здійснення дорожньо-транспортних пригод”, – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ