Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майдан поставив собі дуже високу цільову планку, яку навряд чи можна досягнути одним актом,– Маринович

«Нас чекає дуже важливий іспит на вірність європейським принципам та цінностям. Його поки що здає Майдан і робить це дуже добре»,– про це вчора, 27 грудня, на прес-конференції заявив віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.

Як він зазначив, ненасильницький  характер нинішнього Майдану для нього є ще одним подарунком долі після «помаранчевого».

«Дуже закликаю увесь Майдан, всіх, що до нього причетні, щоби цей ненасильницький характер було втримано, щоби не здобули першості ті люди, в яких здають нерви, які хочуть радикалізувати ситуацію, припускаючи, що так вони швидше завоюють Україну, так  швидше здадуть її Росії, яка тільки чекає на радикалізацію ситуації», – зазначив віце-ректор УКУ.

Водночас він додав, що у наступному році іспит на європейськість також здаватимуть і політичні еліти. Також Мирослав Маринович зауважив, що геополітичні речі достатньо збалансовані, щоби українська політична еліта могла проявити мудрість. «Звичайно, перший раунд Захід програв, але, я думаю, що певні кроки були зроблені до того, щоби оті впливи  були врівноважені. Тобто, Україна десь отримала якийсь шанс вирішити самостійно те завдання, яке вона має», – пояснив він.

Водночас віце-ректор УКУ заявив, що не уявляє, як Майдан зможе досягнути абсолютно всіх цілей, які собі поставив: «Якщо Україна вийде із тієї ситуації без заганяння народу в криваву пітьму, це означатиме мудрість народу та політичної еліти. При цьому я не уявляю собі, що будуть досягнуті абсолютно всі цілі, які ставить собі Майдан. Будьмо реалістами, це дуже складно. Ми поставили собі дуже високу планку – це є добре, як перспектива руху держави, але навряд чи цього можна досягти якимсь одним актом, однією угодою. Треба відкрити Україні шлях до поступу, що є обов’язоком нашої політичної еліти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ