Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Події, які матимуть значний вплив на дальше політичне життя в Україні

У 2013 році можна виділити кілька принципових подій, які матимуть значний вплив на подальше політичне життя України. Про це сьогодні, 31 грудня, у коментарі Гал-інфо розповів політолог Анатолій Романюк.

За його словами, першою подією є відмова від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Він зазначив, що цей факт слід одночасно розглядати з підписанням цілого ряду документів з Російською Федерацією.

«Це, за своєю суттю, спрямовано на фіксацію зовнішньополітичного курсу України в напрямку співпраці з РФ і дистанціювання від європейського напряму розвитку», – зазначив Анатолій Романюк.

Другою подією за значимістю, яка випливає із вже згаданих подій, на думку політолога, є Євромайдан. «Значна кількість громадян поставились до рішень влади відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з ЄС, а також до побиття студентів «Беркутом» наМайдані, як до рішень та дій влади, які є неприйнятними. В результаті цього люди масово вийшли на вулиці та протягом тривалого часу беруть участь в акціях протесту»,– наголосив він.

Третьою подією, за словами Романюка , є довибори по 5 округах, які відбулися в грудні . «Ці вибори варто розглядати як пілотний проект або пробний шар щодо майбутньої президентської виборчої кампанії 2015 року», – пояснив політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ