Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Штаб ЗахОК звільняє львівський «пентагон». Туди переїде військкомат і деякі частини

Триває реорганізація Західного оперативного командування, центр якого був у Львові, в Оперативне командування «Захід» з центром у Рівному. Про це в коментарі Гал-інфо розповів керівник Західного медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Зауважимо, що Західне оперативне командування повинно було бути ліквідоване до 1 січня 2014 року. Однак через затримки із фінансуванням і певні організаційні моменти термін реорганізації продовжили.

«Нині триває процес передачі матеріальних цінностей, також потребує розв'язання кадрова проблема, а саме працевлаштуванням військових. Декому з них пропонують роботу в інших військових формуваннях чи правоохоронних органах», – зазначив Поронюк.

Після реорганізації звільниться будинок на вул. Батуринська, 2, так званий львівський «пентагон», в якому досі розташовувався штаб ЗОК. Військові планують перемістити туди кілька структур, зокрема, обласний військкомат, деякі військові частини, аби вивільнити досить великі площі у Львові. Як зауважив керівник медіа-центру, такий крок дозволить армії скоротити витрати на утримання приміщень.

Звільнені площі можна буде використати, приміром, як житло для військових.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ