Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Активісти виходять із ради Майдану після ультиматуму опозиції

Частина громадських організацій та активістів, які входили у Громадську раду Майдану вирішили вийти із неї після останніх подій.

Як повідомила "Українській правді" журналіст Наталя Соколенко, ГО "Український республіканський союз" виходить із ГРМ.

Причиною такого рішення стало те, що Рада перестала виконувати свої функції і все більше скидається на те, що її дії координуються владою.

"Процеси стали нам не зрозумілими, почалися включення якихось членів, за яких ми не голосували. Додалося, з одного боку. Хаосу, а з іншого – якихось впливів, які я розцінюю як впливи Банкової", - сказала Соколенко.

"Зараз мені кажуть, що там уже й Медведчуківські люди є", - додала вона.

Соколенко розповіла також, що пропонуватиме іншим організаціям також вийти із цієї ради. Зокрема про вихід уже повідомила ГО "Український республіканський союз".

Учасник ініціативи "Воля", громадський активість Єгор Соболєв також розповів, що він припинив співпрацю з ГРМ, оскільки вона припинила займатись якось діяльність, а просто годинами проводить засідання та множить звернення і листи.

Він вважає, що ультиматумом опозиції Рада швидше грає на руку режиму Януковича.

"Громадські організації добре об'єднались під час Євромайдану, отого до 30 листопада. Після 1 грудня ми розділились і зараз не можемо створити спільного простору…Своїм ультиматумом, мені здається, ГРМ грає на користь Януковича, а не Майдану", - сказав активіст.

Юрій Луценко висловив "Українській правді" думку, що ГРМ пішла хибним шляхом.

За його словами, ГРМ є лише однією з організацій, яких на Майдані сотні, і вона не є чимось визначним.

"З будь-якими організаціями, які є на Майдані, я би вважав за необхідне говорити, навіть якщо вони мені не подобаються, а не ставити один одному ультиматуми", - пояснив свою позиція Луценко.

Він думає, що останні дії ГРМ можуть бути пов'язані з тими, хто хоче дискредитувати Майдан.

Організатор Автомайдану Олексій Гриценко також розповів, що його організація не має стосунку до висунутого ультимутуму. "Ми не підписували цю заяву", - сказав він.

Як відомо, депутат Медуниця заявляв, що ГРМ, яка висунула ультиматум опозиції, ймовірно співпрацює із Банковою. Один же із керівників організації заявив, що вона просто має мужність висловити свою позицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ