Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада дозволила блокувати доступ до інтернету

Верховна Рада України сьогодні прийняла закон, який дає можливість Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), обмежувати доступ користувачів до ресурсів мережі інтернет на підставі висновків експертів.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення без обговорення, підняттям рук проголосували 235 народних депутатів 226 необхідних для ухвалення рішення.

Відповідний законопроект був ініційований депутатом-регіоналом Вадимом Колесніченком 14 січня поточного року.

«Рішення про обмеження доступу абонентів операторів телекомунікацій до ресурсів мережі Інтернет... приймається на підставі висновку експерта про приналежність інформації до такої, поширення якої суперечить закону», - сказано в тексті документа.

Відповідно до закону, НКРЗІ отримала право зобов'язати інтернет-провайдерів обмежувати доступ своїх абонентів до сайтів всесвітньої мережі, через які здійснюється розповсюдження інформації, що суперечить прийнятим законом, або через які здійснюється діяльність інформагентств без державної реєстрації.

Невиконання вимог НКРЗІ тягне за собою накладення штрафу на телеком-операторів від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, оператори телекомунікацій та інтернет-провайдери будуть зобов'язані за власні кошти закуповувати й установлювати встаткування для забезпечення оперативно-розшукових заходів, забезпечувати функціонування цих технічних засобів і сприяти проведенню оперативно-розшукових заходів.

Також телеком-оператори і провайдери повинні будуть проводити ліцензування послуг доступу до мережі інтернет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ