Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські даішники взялись за автомайданівців, серед яких священик УГКЦ Михайло Димид

Суди Львівщини почали розглядати липові матеріали справ євромайданівців, а відвідини домівок активістів Євромайдану, що брали учась у автопробігу на Межигір’я стають практикою серед автоінспекторів Львівщини. Повідомили у Львівській крайовій організації Народного руху України.

Зокрема, у повідормленні сказано: "Як стало відомо Дорожньому контролю, Управління ДАІ Київської області направило до управління ДАІ Львівської області інформацію про кількість осіб, які повинні бути притягнені до адміністративної відповідальності. Відтак, у Львові таких осіб є семеро, серед них отець Михайло Димид, священик УГКЦ, який допомагає активістам на майдані. З аналогічною справою звернулися мешканці Червонограда. Повідомляють, що такі жрепресії чинять і в інших областях. Усі ці справи пишуться під копірку, одна в одну.

Як розповідають активісти Дорожнього контролю, ДАІ Львова, за вказівкою керівництва, хоче засудити львівського священика отця Михайла Демида. Отець Димид допомагає Євромайданівцям у Києві, молиться, сповідає та причащає активістів, що і стало основною причиною його переслідування...

Дорожній контроль уклав з отцем Михайлом угоду на правову допомогу і буде захищати його інтереси в суді.

16 січня представники Дорожнього контролю були у відділенні ДАІ міста Львова з метою отримання адміністративних матеріалів, які можливо були складені на отця Демида. У відділенні ДАІ начальник адмінпрактики Тимчина Оксана Богданівна повідомила, що 9 січня протокол був відправлений на суд для розгляду. І жодної іншої інформації вона надати не може, тільки на письмове звернення. Відтак, представники ДК прибули у Франківський суд міста Львова, щоб з’ясувати дату і час, коли буде ця справа розглядатися, щоби прийти і висвітлювати події, що відбуватимуться. У судді, звісно, відмовлялися повідомляти дату і час суду, аргументуючи тим, що вона досі не відома. Однак представникам ДК таки вдалося це з’ясувати.

Справа отця Димиди виглядає щонайменше фантастично. Є рапорт такого собі інспектора Гончара О. А. Зокрема, інспектор зазначає, що 29 грудня на 20 км автодороги Київ - Овруч в селі Нові Петрівці автомобіль «VOLKSVAGEN» ВС7399СВ не виконав вимогу інспектора, що надавалась за допомогою жезла та свистка. З його рапорту не вбачається законних підстав для зупинки авта. Інспектор обмежився рапортом, не здійснюючи жодних оперативних дій, а просто направив рапорт до Львова.

Як зазначає, депутат облради НРУ Олександр Ганущин, нема жодних доказів того, що

а) це зафіксовано якимись спецзасобами. (Зокрема, відповідно до Наказу МВС України від 01.03.2010 N 33 такими засобами є спеціальні технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, а саме:

- вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний  "ВИЗИР" з активованою функцією "автоматичний режим" модифікації "ВИЗИР 03",

- вимірювач швидкості радіолокаційний з фотофіксацією "АРЕНА";

- лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів "TruCAM").

б) за кермом перебував саме власник транспортного засобу.

Окрім цього, невідомо, чи Рогач вчинив дії відповідно до «Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», затвердженої  Наказом МВС України» від 27.03.2009 N 111: у випадку невиконання водієм вимог інспектора щодо зупинки автомобіля інспектор мав можливість вжити заходів для затримання цього автомобіля (наздогнати, повідомити по рації інший патруль).

Також звертаємо увагу на той факт, що рапорт Рогача складений 30.12.2013 року, отже після зміни!!!, що є грубим порушенням. 

Вже у Львові даівці Цимбрило І.Р., Дрись О. П. та Лучишин І. П. 4 січня прийшли додому до отця Михайла, так би мовити, запросити його на 8 січня на 10 год. для з’ясування обставин, які вказані у рапорті Рогача О.А. Отець Михайло, звісно, не прийшов давати жодних пояснень. У цей час тривають ранкові Богослужіння, бо ж другий день різдвяних свят. Відтак, 8 січня по обіді даівці направили священику листа, щоб він прийшов давати пояснення 9 січня на 10 год. Певно, доблесні інспектори не знають, як працює пошта у нашій країні, особливо у період різдвяних свят. У кращому випадку лист надійшов би 9 січня по обіді, але аж ніяк не швидше...

Отже, 9 січня, склали протокол на підставі рапорту, що Михайло Димид не з’явився на складання протоколу. Крім того, протокол складений з порушеннями Мішеля назвали Михайлом.

Таким чином, за слова Ганущина, посадові особи ВДАІ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області майор міліції І.Р. Цимбрило разом з інспекторами роти ДПС ДАІ ЛМУ при ГУМВС України у Львівській області сержантом міліції Дрись О.П. та прапорщиком міліції Лучишином І.П.  порушили наказ Міністра внутрішніх справ №77 от 26.02.2009 року, з якого  вбачається, що  "якщо при складанні протоколу порушника не було повідомлено про місце і час розгляду справи, йому за місцем проживання (роботи) надсилається рекомендованим листом повідомлення про запрошення до підрозділу Державтоінспекції МВС".

Окрім цього, рапортом з підписом посадової особи ВДАІ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області майор міліції І.Р. Цимбрило підтверджуєтсья вчинення незаконних дій, а саме ведення прихованого відеозапису (http://youtu.be/LIOgvokwkmo)  громадянина України посадовими особами ДПС ДАІ ЛМУ при ГУМВС України у Львівській області .

У Червонограді ситуація аналогічна. 10 січня чоловіки у формі ДАІ, не пред’явивши жодних документів, прийшли до помешкання Кушти Ігоря Григоровича з повідомленням про те, що 29 грудня його авто було зареєстровано і зупинилося на вимогу представника ДАІ. Цікаво, що ще 28 грудня машина перебувала на ремонті, а сам власник був у Червонограді, що можуть підтвердити свідки. 11 січня рекомендованим листом прийшло повідомлення, що власник авта з’явився 11 січня для написання протоколу і вилучення водійських прав, а 17 січня власник авта отримав повідомлення проте, що протокол складено, і навіть є два свідки, що проживають у Червонограді.

Зазначимо, що розгляд справи отця Димида попередньо призначено на 23 січня на 10 год. ранку у Франківському суді міста Львова. Запрошуємо медіа максимально долучитися до контролю цієї справи.

Якщо з вами або вашими друзями трапляються схожі ситуації, звертайтеся на гарячу лінію дорожнього контролюЛьвівщини за тел.067 911 81 14.

Відтак, депутат Ганущин звертається до п. Рудяка, начальника управління Внутрішньої безпеки Департаменту Внутрішньої безпеки МВС України у Львівській області з проханням провести службове розслідування з приводу незаконих дій посадових осіб ДАІ у Львівській області, а прокурора області Василенка - провести перевірку законності дій посадових осіб ДАІ ЛМУ при ГУМВС України у Львівській області  Цимбрила І.Р., Дрись О.П., Орищин Ю.Б та Лучишин І.П. та притягнути до відповідальності за порушення викладені вище!!!". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ