Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Афганці підуть з Майдану лише після "повного перезавантаження" влади

Ветерани Афганістану, які беруть участь в акціях протесту на Майдані, налаштовані рішуче і готові до кінця залишатися з народом.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів Ігор Івженко - уповноважений представник афганців Майдану.

"У Майдану є одна вимога, яка об'єднує зараз всіх: повне перезавантаження системи. Від влади і опозиції залежить тільки, коли це станеться. І буде цей процес мирним, або знову прокотиться хвиля насильства через бездіяльність політиків. У будь-якому разі, ми тут давно прийняли між собою рішення - що б не трапилося, ми до кінця залишимося з народом України", - заявив Івженко.

Афганець скептично прокоментував заяву депутата-регіонала Олега Царьова про можливість силової зачистки Майдану: "Розігнати Майдан можна. Але нехай спробують. Боюся, це призведе тільки до того, що політиків взагалі перестануть чути, і революцію візьмуть у свої руки польові командири. Тоді вже не буде кому зупинити хвилю насильства. А Царьову я відповім просто: сподіваюся, що людина, що дозволяє собі такі слова, сама буде в перших рядах штурмувальників. Разом з Чечетовим, Колесніченком та Олійником".

Ігор Івженко також спростував чутки про те, що влада домовилася з афганцями про тихий і поступовий відхід з Майдану за гроші.

"Я не знаю жодного випадку, коли б у нашому колективі кому-небудь пропонували гроші. Я не виключаю, що такі пропозиції могли надходити до тих, хто називає себе "великими босами". Проте людям з переконаннями і принципами, а саме про них я вам розповідав, це не має ніякого стосунку", - запевнив він.

Нагадаємо, 7 лютого кілька представників афганців, близьких до фірташевського депутата від фракції "УДАР" Сергія Куніцина заявили про намір покинути Майдан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ