Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Міліція Львівщини не пускатиме людей з вогнепальною зброєю на Київ

Міліція Львівщини не пускатиме людей з вогнепальною зброєю на Київ. Про це сьогодні, 18 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління МВС України у Львівській області Олександр Рудяк, прокоментувавши у такий спосіб заклик Правого сектора брати вогнепальну зброю і їхати захищати Майдан.

Нагадаємо, нині Центральний штаб Правого Сектора закликав власників вогнепальної зброї зібратися на Майдані і сформувати загони для захисту людей від прислужників злочинної влади. 

На питання, якщо люди їхатимуть до столиці із зареєстрованою зброєю, то чи буде міліція це припиняти, головний міліціонер відповів, що буде.

«Зрозумійте мене правильно, треба запобігти максимальній кількості ризиків, які наразі є на Львівщині, в державі… Найгірший сценарій – коли люди беруться за зброю»,– пояснив він.

Водночас Олександр Рудяк запевнив: підрозділи Внутрішніх Військ і «Беркуту», які були задіяні в охороні громадського порядку, вогнепальної зброї не використовували, вони застосовували тільки гумові кулі.

«Якщо людина бере із собою зброю, то назвіть мету, будь ласка… Взагалі, коли пишуть заяву в міліцію на отримання зброї, то там чітко вказується – для самооборони і полювання. На кого збираються полювати в Києві?», – зазначив начальник Головного управління МВС України у Львівській області.

«Може для самооборони?», – запитав журналіст-криміналістМикола Савельєв.

«Самооборонятися? На Майдані? Не коректно, пане Миколо…»,– відказав Олександр Рудяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ