Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Начальника Львівської митниці пропонували заарештувати просто під час революційного виконкому

Сьогодні, 21 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської обласної ради у начальника Львівської митниці Сергія Попазогла поцікавились депутати місцевих рад, чому на митниці виникають проблеми із поставкою гуманітарної допомоги повстанцям. Зокрема, у нього поцікавились, чи не буде виникати проблем із перевезенням спецзасобів для захисту повстанців у Києві.

Сергій Попазогло повідомив, що розблокованими є всі переходи та пропуски.

Депутат Львівської міської ради Юрій Мартинюк поцікавився, чи не буде виникати проблем із перевезенням засобів захисту для повстанців

Сергій Попазогло зазначив, що для перевезення через митницю спецзасобів захисту потрібно отримати дозвіл від МВС.

Така відповідь обурила депутата. Він заявив, що на вулицях Києва гинуть люди, які є абсолютно незахищеними.

«Мова не йде про зброю. Мова йде про засоби захисту», - заявив депутат.

Депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук заявив: «Ви пропонуєте нам чекати документи від МВС, поки в Києві проводять відстріл людей?»

Депутат Львівської облради Андрій Корнат звернувся до Сергія Попазогла: «Ми чекаємо підтвердження від вас, чи ви виконуватимете постанови злочинного Кабміну чи ви підпорядковуєтесь Народній раді?»

«Я виконую Конституцію та Митний кодекс», - сказав Попазогло.

«Ви повинні визначитись з ким ви, інакше ми можемо силами самооборони арештувати вас просто у цьому залі», - сказав Корнат.

Розрядити напружену обстановку взявся голова Львівської облради Петро Колодій.

«Ви повинні зрозуміти, що мова не йде про перевезення зброї. Йдеться про засоби захисту. Подумайте годину, що вам треба зоробити, щоб перевезти засоби захисту. Це необхідно, адже учора ми усі бачили, як у Києві по людях стріляли, як по мішенях», - сказав Колодій.

Попозогло погодився дати відповідь, як можна перевезти бронежилети для повстанців. 

Нагадаємо, раніше через Львівську митницю не пропускали гуманітарну допомогу з закордону, тому люди мусили переносити її у руках через піші митні переходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ