Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський Євромайдан вимагає звільнити начальників МВС, СБУ, прокуратури Львова та області

Сьогодні, 23 лютого, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, де зібралося до 10 тис. осіб, львівський Євромайдан оприлюднив своє звернення із вимогами, яке адресоване новій владі.

«1. Майдан стоятиме поки вбивці на волі. Ми вимагаємо затримання, слідства, суду та кари для всіх тих, хто давав злочинні накази і виконував їх. Ніхто не може втекти від покарання.

2. Зміна системи, а не облич. Люди стояли і гинули на Майдані не задля того, щоби замінити Януковича на одного з лідерів опозиції. Ми вимагаємо розпочати процес повного реформування системи виконавчої влади.

3. Негайного очищення правоохоронних органів. Ми не віримо деклараціям, що міліція, СБУ та прокуратура є з народом. Люди, які служили Януковичу, Захарченку і Пшонці, виконуючи їхні вказівки, не повинні залишатися на керівних посадах. Вимагаємо звільнення керівників управлінь МВС, СБУ та прокуратури Львівської області та Львова, призначених Януковичем і його міністрами, заміну їх на людей, яких схвалить Майдан. Зокрема, відставки начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України Юрія Аллерова та притягнення його до відповідальності.

4. Реформування «Беркута» та притягнення його бійців та командирів до відповідальності за участь у злочинних діях проти євромайданівців. Ми вимагаємо роззброїти львівський «Беркут», затримати його керівників та розпочати негайне прозоре розслідування ролі, яку відіграли львів’яни у вбивствах та побитті людей 30 листопада, 1 грудня, 11 грудня 2013 року та 19, 20, 21, 22 січня, 18, 19, 20, 21 лютого 2014 року, у викраденні та переслідуванні активістів в Києві.

5. Остаточне закриття всіх кримінальних проваджень щодо євромайданівців та притягнення до відповідальності суддів, слідчих і прокурорів. Зокрема, вимагаємо звіту від слідчого управління прокуратури Львівщини, документи якого збереглися.

6. Люстрація виконавчої та судової влади, зокрема, у Львові. Люди, що прислужували Януковичу, допомагали йому збирати данину, повинні негайно піти, жоден із керівників підрозділів ОДА, призначений Олегом Салом та його попередниками, не повинен залишитися на посаді без схвалення Майдану.

7. Вшанування пам’яті героїв Майдану – «Небесної сотні». Обласна, міська та районна влади повинні подбати про добробут родин загиблих та увічнення їхніх імен.

Ми, активісти Євромайдану, у найближчі дні сформуємо люстраційний центр для контролю виконання нашої заяви, для збору інформації, яка нам не відома, щодо осіб, які чинили неправомірні дії під час революції», – йшлося у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ