Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Президія обласної ради дала добу на складання повноважень міському голові Рівного

24 лютого 2014 року рішенням Президії Рівненської обласної ради, вирішено звернутися до міського голови Рівного Володимира Хомка із вимогою скласти свої повноваження до наступного дня. Повідомила прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода».

Сесією обласної ради, на Президію покладено виконання повноважень по стабілізації суспільно-політичної ситуації в области. Тому свободівець Олексій Бучинський, під час засідання Президії, звернувся із вимогою самоусунення міського голови Рівного Володимира Хомка. Після недовготривалого обговорення Президія одноголосно вирішила звернутися до міського голови Хомка із вимогою скласти свої повноваження, у зв’язку із його антинародною діяльністю. Нагадаємо, що саме Володимир Хомко звернувся до рівненського адміністративного суду із позовом, у котрому вимагав заборонити проведення масових акцій на підтримку Евромайдану на території міста.

«Міський голова Хомко, так само, як і екс-глава Рівненської обласної державної адміністрації Берташ, всіляко намагався придушити ріст протестного руху в місті. У своїх даремних спробах утисків прав громади міста він намагався заборонити рівнянам вільно збиратися на площах та висловлювати свою незгоду із авторитарною політикою партії влади та екс-президента. Тому, після перемоги народу у протистоянні зі злочинним режимом, місто заслуговує на звільнення від такого очільника. Ми даємо Хомку одну добу на написання заяви про складання повноважень, инакше народ усуне його від виконуваних повноважень Якщо у міського голови лишилася хоч крапля гідности – він сам піде у відставку», - прокоментував ситуацію депутат обласної ради від ВО «Свобода» Олексій Бучинський.

Нагадємо, що 22 лютого 2014 року за ініціятиви Олексія Бучинського президія обласної ради усунула від виконання свої повноважень Голову Рівненської ОДА регіонала Василя Берташа. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ