Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року у Львові продовжать «Ревіталізацію Підзамче»

Протягом року Інститут міста спільно з краківським Інститутом розвитку міст та міською владою буде реалізовувати новий етап проекту «Ревіталізація Підзамче» – в його рамках заплановано вдвічі більше заходів, ніж торік, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вже за тиждень, 6 березня, о 19.00 у приміщенні Шевченківської районної адміністрації відбудуться громадські слухання, де мешканці району зможуть запропонувати власне бачення змін громадського простору району, запропонувати місця для оновлення та поспілкуватись між собою. Головною умовою участі в проекті є готовність мешканців активно долучатися до проекту.

Окрім цього, взяти участь у проекті можна зателефонувавши за номером 254-60-81 (Інститут міста) або на сайті проекту: http://pidzamche.org.ua/ у розділі «Подати заявку».

Загалом, коштом програми міжнародної технічної допомоги Polska Pomoc планується відновити 2 двори, 3 площі, сквери або дитячих майданчики, відреставрувати 3 вхідних брами, здійснити туристичне ознакування найбільш цікавих об’єктів на Підзамче.

Мешканці зможуть долучитися до 2 воркшопів – одноденних майстер-класів, де вони спільно з експертом створять елементи благоустрою.

Також заплановано здійснити навчальний візит до Польщі та видати публікацію за результатами проекту.

В рамках проекту продовжиться активна співпраця із львівськими майстрами стріт-арту, які охоче прикрашали стіни яскравими розписами минулого року. Цього разу настінні малюнки з’являться на кількох ділянках району.

«Головним пріоритетом Стратегії розвитку міста – створення комфортних умов для мешканців, тож цим проектом ми хочемо втілювати невеликі зміни, які згодом підштовхнуть мешканців дбати про простір, який їх оточує. Як і раніше головною умовою участі у проекту є активність мешканців, їхнє бажання дбати про будинок, подвір’я, сквер, проявляти ініціативу», – зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Минулого року завершився попередній етап проекту «Ревіталізація Підзамче», в рамках якого було оновлено дитячий майданчик на вул. Богдана Хмельницького 66-72, внутрішнє подвір’я на вул. Богдана Хмельницького 83-87 та площу Криничну, що біля залізничної станції Підзамче.

Ще одним результатом поекту став путівник найбільш цікавими куточками району, які, в майбутньому, можуть стати принадою як для туристів, так і для львів’ян, яким може бути невідома історія одного із найстаріших районів міста.

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізується Інститутом міста (Львів) та Інститутом Розвитку міста (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова та є продовженням проекту Ревіталізації району Підзамче. Його фінансує Міністерство закордонних справ Республіки Польща в рамках програми Polska Pomoc та Львівська міська рада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ