Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Два міста Львівщини отримають грант від фонду «Східна Європа»

Визначено перелік міст Львівщини, які зможуть отримати грант від Фонду «Східна Європа». Кошти отримають два міста Львівської області, які подали на конкурс свої пропозиції щодо реалізації комплексних заходів із енергозбереження в бюджетній сфері, повідомила прес-служба Львівської облради.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Фондом «Східна Європа» було оголошено конкурс щодо визначення найкращих проектів із  енергозбереження в бюджетній сфері.

За словами заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака, до участі у конкурсі від Львівщини зголосились 15 міст. За результатами розгляду поданих проектів, незалежні експерти попередньо визначили п’ять найкращих, а саме – Городок, Жовква, Золочів, Кам’янка-Бузька та Новояворівськ. 

«З-поміж цих проектів буде відібрано та затверджено два проекти, які дадуть змогу двом містам-конкурсантам отримати міжнародну технічну допомогу – по 400 тис. грн на кожне з міст-переможців»,– сказав Валерій П’ятак.

Як зазначив заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, для того, щоби обрати остаточно з-поміж п’яти потенційних переможців лише двох, заплановано створення робочої групи, до складу якої увійдуть грантодавці – представники Фонду «Східна Європа», а також від Львівської обласної ради. Саме вони здійснюватимуть виїзди у п’ять міст, де спільно з міськими головами ознайомляться із практичною можливістю реалізації проектів.  

Довідка.

Програма «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини», що впроваджується в області з 1 жовтня 2013, триватиме до 30 вересня 2016 року. Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію програми, становить 3 млн грн, де 1,5 млн грн - кошти Львівської обласної ради та ще 1,5 млн грн - Фонду Східна Європа.

Першим кроком реалізації програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» стало проведення конкурсу. Учасниками конкурсного відбору є міста з населенням від 10 до 100 тисяч мешканців, а таких на Львівщині є 21. Результати конкурсу стануть відомими 21 березня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ