Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Китай зареєстрував законопроект про приєднання російських територій та надання росіянам громадянства КНР

На Всекитайських зборах народних представників зареєстрований законопроект про приєднання до Китаю територій Росії, який на засіданні в п'ятницю презентувала депутат Сунь Вань Хань, передає УНН з посиланням на китайський телеканал ССTV.

Як зазначено у документі, прийняття до Китайської народної республіки як нового суб’єкта частини іноземної держави можливо і за відсутності міжнародного договору про це, якщо:

1 ) у частині іноземної держави проведено референдум, на якому питання про приєднання до Китаю отримає схвалення;
2 ) є звернення до Китаю легітимних органів державної влади частини іноземної держави.

“Процедура буде така: ініціатор пропозиції — органи державної влади частини іноземної держави звертаються до Уряду Китаю. Уряд повідомляє про це Всекитайські збори народних представників, Уряд Китаю проводить консультації з ними. У разі згоди з пропозицією вносить проект конституційного закону про прийняття частини іноземної держави до Китайської народної республіки, в якому визначаються статус, найменування та інші правові питання” , - повідомила Вань Хань.

Крім того, вона запропонувала ще один законопроект — про спрощення отримання громадянства Китаю для жителів Росії.

“Вводиться спрощений порядок прийому до громадянства для громадян Росії. У чому спрощення: знімаються вимоги, пов’язані з необхідністю проживання на території Китаю, наявністю законного джерела коштів для існування, відмовою від громадянства Росії; термін для отримання громадянства 2 місяці, а не рік. Ці законопроекти можуть стати інструментом геополітичної затребуваності Великого Китаю”, - вважає Сунь Вань Хань.

Нагадаємо, Росія ввела свої війська на територію України нібито з метою захисту етнічних росіян та російськомовного населення від посягань та фізичного насильства.

Українська влада привела українські війська в стан бойової готовності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ