Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Львівські стоматологи пікетують мерію проти корупції і Зуба

Львівську міську раду сьогодні, 13 березня, пікетували із гаслами, спрямованими проти корупції та начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба

Близько трьох десятків людей тримали плакати: «Зуб, віддай квартиру бідним», «Садовий, не підтримуй корупцію», «Хворий зуб виривається з коренем», «Одні вмирають за Україну інші грабують! Зуб - корупціонер», «Зуб – руки геть від комунальної власності», «Зуб корупціонер», «Зуб – геть від Годованого» тощо.

Як розповіли самі учасники акції, вони представляють комунальні стоматологічні поліклініки міста Львова №№ 2,3,4. Втім, на контакт з пресою люди з плакатами йшли неохоче, про причини пікету говорити не хотіли: мовляв, на плакатах все написано. Серед них було досить багато молоді, можливо, студенти.

Лікар міської стоматологічної поліклініки № 4 Олег Сенишин, один з небагатьох, який погодився прокоментувати проблеми міської стоматології, у розмові з журналістам зазначив, що його колеги протестують проти корупції, кулуарного призначення головних лікарів і непрозорості всередині самої поліклініки.

«Щомісяця кожен лікар повинен дати в так званий фонд від 200 до 800 грн начебто на спирт, бинти, розчини тощо. Однак, здаючи гроші, ми все одно змушенні все купувати самі. Куди йдуть кошти – нам не відомо, фонд розподіляється кабінетно. Штат поліклініки – 120 чоловік лікарів, з кожного щомісяця по 500 гривень в середньому… Пан Зуб на наші скарги не реагує, тому ми підтримуємо вимоги лікарів з інших поліклінік», – сказав він.

Лікар також зазначив, що колектив проти перебування на посаді головного лікаря Галини Ляльки і просить дати можливість обрати очільника самим лікарям, щоб згодом його затвердило міське управління. Але в міському управлінні проти.

За приблизно годину пікету до протестувальників представники мерії не виходили.

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ