Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські студенти-архітектори презентували футуристичні проекти Підзамче

1/2
В рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» львівські студенти-архітектори показали своє бачення окремих ділянок району в майбутньому, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Свої роботи представили 2 групи студентів. Проекти вийшли масштабними – в одному з них запропонували будівництво канатної дороги на Високий Замок, а в іншому – перенесення залізничної колії, яка штучно відмежовує дільницю від решти міста.

Майбутні архітектори підійшли до цього відповідально – кілька місяців займалися дослідженнями, гуляли дільницею, щоб познайомитись із її особливостями. Було враховано генеральний план міста, проаналізовано рельєф, забудову й територію, а також пішохідний та автомобільний рух.

«В НУ «ЛП» на 5-му курсі є предмет під назвою групове проектування, і як тему для проведення робіт цього разу було взято район Підзамче. Дізнавшись про це, я вирішив, що буде корисно розповісти їм про наш проект, познайомитись одне з одним. Тож команда проекту провела презентацію, розповіла про історію ревіталізації, а вже це дозволило задати тон у їхній роботі та отримати дійсно цікаві проекти», – розповів Андрій Шуляр, архітектор проекту «Ревіталізація Підзамче».

Значний наголос у своїх проектах студенти робили на великій історичній спадщині району, архітектурі та важливості збереження цих пам’яток. Також пропонували створити хороші умови для туристів.

Головне ж місце в проектах займали мешканці – для них запропонували збільшити кількість зелених насаджень, пішохідних зон, місць для відпочинку та дозвілля. Також значне місце було відведене велоінфраструктурі району.

На зустрічі був присутній колишній головний архітектор Львова Юрій Криворучко – він активно цікавився процесом роботи, вносив конструктивну критику та, загалом, позитивно оцінив роботу студентів.

Довідка.

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізується Інститутом міста (Львів) та Інститутом Розвитку міста (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансований у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ