Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відповідальність за втрачений Крим лежить на Тимошенко, - Гриценко

Народний депутат, екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко переконаний, що відповідальність за втрачений та окупований Крим лежить на керівництві держави, яке повністю підконтрольне партії «Батьківщина». Лідер партії Юлія Тимошенко прокоментувала, що під час кризової ситуації керівництво діяло правильно, а тому вина лежить і на ній. Про це Анатолій Гриценко заявив сьогодні, 3 квітня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі.

«Наша розвідка і західна розвідка підтверджують наявність групування російських військ на східному кордоні країни. Країну потрібно захищати», - сказав Гриценко.

Він додав, що щодня отримує сотні дзвінків та повідомлень він офіцерів запасу, від людей, які готові стати на захист територіальної цілісності і є професійними військовими, але яких банально відкидають, адже мобілізація не проводиться.

«Мені закидають, що я провокую до конфлікту. Це не так. Я не хочу війни, але ми мусимо давати Путіну чіткі посили. Якщо Путін знатиме, що за кожним кущем в Україні на нього чекає небезпека, тоді він не піде», - сказав Гриценко.

За словами Гриценка, коли вперше в Криму захопили адмінбудівлі, цю ситуацію можна було вирішити на користь України, провівши антитерористичні заходи, тим більше, що і сам Путін визнав, що його війська участі у цьому начебто не беруть.

«Маючи військових, маючи підрозділи «Альфи», маючи два елітні батальйони морської піхоти, цього можна було не допустити. Однак не було наказу. Забезпечити недоторканність кордонів і цілісність має головнокомандувач, а це у нас Олександр Турчинов. За це він має понести відповідальність і піти у відставку. Також відповідальні за це і міністри-силовики, які не провели антитерористичні операції, згідно із законом. Цього не було зроблено», - заявив Гриценко.

Він зазначив: «Зараз час мужиків від 35 до 50. Усіх хто має професійні навички та вміє користуватися зброєю, повинні бути рішучими. Мене просили взяти відповідальність та організувати оборону країни, але Гриценка нинішня влада команда боїться більше ніж Путіна, бо я кажу правду в очі та не даю красти. Цей страх найсильніший».

Він також заявив, що не можуть кадрові призначення бути за партійними квотами.

Гриценко наголосив, що міністр оборони не може забезпечити оборони країни, адже коли йде агресія проти країни, то президент як головнокомандувач керує військами і віддає накази.

Відповідно, Гриценко пояснив, що йде на вибори для того, щоб забезпечити безпеку України та громадян.

«Перед тим, як голосувати за відставку Турчинова, я зустрічався з ним і пропонував свої пропозиції, але мене не послухали. В армії є таке неписане правило, що солдат готовий своїми грудьми закрити від куль командира. Так от, в Збройних силах України не знайдеться жодного, який грудьми закриє Турчинова як головнокомандувача. Ми можемо скільки завгодно вкладати в армію ресурси, але влади нема, тому країна програватиме», - сказав Гриценко.

Він наголосив, що при владі нині партія «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

«Більше я звертатися до Юлії Тимошенко не буду. Вона сказала, що дії влади були виважені, а кадрові зміни не на часі. Вона залишає при владі ту свою команду, яка здала Крим. Тоді це її відповідальність», - наголосив Гриценко.

Додамо, що сьогодні, 3 квітня, Анатолій Гриценко у Львові зустрінеться з військовими та гвардійцями щодо підготовки територіальної оборони.

Фото - ЗН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ