Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Ірина Сех просить в уряду 105 млн грн на перинатальний центр у Львові

Голова Львівської ОДА Ірина Сех звернулася з листами до Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України щодо виділення у 2014 році бюджетних асигнувань в сумі 105 264,4 тис. грн для завершення реконструкції Львівського обласного перинатального центру по вул. Джорджа Вашингтона, 6 у Львові, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У листах Ірина Сех, зокрема, зазначила, що у зв’язку із закриттям на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру збільшилось навантаження на інші заклади охорони здоров’я, що в свою чергу відобразилось на показниках роботи перинатальної служби області – перинатальна смертність зросла з 9,76 до 10,31на 1000 новонароджених, а материнська смертність зросла удвічі – з 6,6 до 13,54 на 100 тис. народжених живими дітей.

«Тривала зупинка роботи перинатального центру викликає соціальне занепокоєння громади Львівщини у зв’язку із неможливістю надання якісної медичної допомоги під час вагітності та пологів, призводить до зростання перинатальної та дитячої захворюваності, смертності. Водночас, необхідно констатувати факт втрати фахових навиків, кваліфікації персоналу, який тривалий час не задіяний в наданні медичної допомоги», – йдеться у  зверненнях голови Львівської ОДА.

Довідка.

Львівський перинатальний центр є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області.

Щорічно в ньому проліковувалося понад 8000 хворих, відбувалося 3500 – 4000 пологів і близько 4800 операцій. 

З вересня 2013 року зупинено функціонування Львівського обласного клінічного перинатального центру для проведення реконструкції. Демонтовано все обладнання, 436 осіб залишилося без робочих місць та відправлено у вимушений простій  з виплатою 2/3 посадового окладу.

Станом на 07 квітня 2014 року освоєно коштів в сумі 13 157,5 тис. грн., і роботи з реконструкції зупинені через відсутність фінансування на 2014 рік.

За даними Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України на 2014 рік відповідної бюджетної програми немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ