Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відсвяткують 102 річницю створення Пласту

12 та 13 квітня учасники Національної скаутської організації «Пласт» відсвяткують 102 річницю створення організації вимаршем, вшануванням пам’яті загиблих пластунів на Личакові та прибиранням у львівських парках, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В суботу, 12 квітня, пластуни організовують прибирання чотирьох парків міста. У співпраці з партнерами та іншими громадськими організаціями планують залучити львів’ян до наведення ладу в зелених зонах. Така акція проходить по всій Україні вже вчетверте.

До акції буде залучено понад 1000 населених пунктів та близько 200 000 учасників з різних кутків України. Акція «Зробимо Україну чистою!» є частиною всесвітнього громадського руху Let’s Do It, який об’єднує 9 млн людей у 111 країнах світу.

«Вже більше 100 років пластуни у всьому світі залишаються вірними своїй присязі. Зараз, як ніколи, важливо пам’ятати та втілювати у життя нашу вірність Богові та Україні, допомогу іншим та дотримання пластового закону. Тому одним з важливих елементів цьогорічного святкування є добре діло для нашого міста. Вірю, що разом зможемо зробити Львів, Україну та світ кращими», – зазначив Роман Кучкудук, голова осередку Пласту у Львові.

В неділю, 13 квітня, запланована урочиста частина відзначення річниці Пласту. Урочистості розпочнуться зі спільного молебню в соборі Святого Юра. Згодом пластуни вимаршем пройдуть до палацу Потоцьких, де нові члени організації урочисто складуть присягу. Також відбудеться вручення нагород та переведення на вищі ступені.

Після закінчення урочистостей в центрі міста вимарш пройде на Личаківський цвинтар, де буде вшановано пам’ять пластунів, які загинули в буремні часи минулого століття. Завершаться святкування вечірньою пластовою ватрою в одному з прибраних парків Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ