Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

15-річна Марта Костюк вийшла в основну сітку Australian Open

Чинна чемпіонка юніорського Australian Open 15-річна Марта Костюк пробилася в основну сітку турніру в Мельбурні, обігравши в фіналі кваліфікації 126 ракетку світу чешку Барбора Крейчікову. Рахунок зустрічі: 6: 3, 5: 7, 6: 0.

Українка агресивно почала матч і після того, як тенісистки двічі обмінялися брейками на старті першого сету, Костюк забрала дві свої подачі і один гейм на подачі суперниці. Так рахунок став 5: 2. Після цього чешка вперше за сет взяла свій гейм, але два ейси від Костюк в наступному дозволили українці виграти першу партію.

На початку другого сету Крейчікова заволоділа ініціативою і взяла два стартові гейми. Марті вдалося зрівняти рахунок. Потім тенісистки взяли по гейму на своїй подачі, після чого помилки Костюк дали чешці можливість виграти два гейми поспіль. Українка знову зуміла зрівняти рахунок, не програвши жодного розіграшу, але відмінна подача Крейчіковой і брейк дозволили чешці забрати сет.

Перед початком вирішальної партії Крейчікова поскаржилася на проблеми зі спиною і животом і взяла медичний тайм-аут. В результаті чешка не змогла вдало грати на своїй подачі, і Костюк спокійно виграла сет, завершивши поєдинок з другого матчбола.

Зустріч тривала рівно дві години. За цей час українка встигла 5 раз подати навиліт, допустити 6 подвійних помилок і виграти 7 геймів на подачі суперниці. У свою чергу 13 номер посіву кваліфікації зробила 1 ейс, здійснила 10 «подвійних» і реалізувала 4 брейк-пойнта.

Таким чином, Костюк стала четвертою чинною чемпіонкою юніорського Australian Open за останні 18 років, якій вдалося пробитися в основну сітку дорослого турніру. Крім цього, 15-річна українка стала наймолодшою ​​учасницею поточного турніру.

Крім Костюк, в основній сітці серед жінок Україну представлятимуть Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Катерина Козлова і Катерина Бондаренко.

xsport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ