Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Половина районів Львівщини посіяли ярі культури

Посів ярих зернових культур вже завершено у 10 районах Львівської області. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський під час наради з керівниками РДА, яка відбулася під головуванням керівника апарату ЛОДА Мирослава Трещова, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами Р. Верещинського, весняно-польові роботи на Львівщині йдуть у двічі швидшому темпі у порівнянні з минулим роком. Зокрема, вже 10 районів повністю завершили посів ярих зернових культур.

«Однак,  є проблема із забезпеченням матеріально-технічними засобами. Зокрема, у зв’язку із зростанням курсу долара значно зросли ціни на засоби захисту, мінеральні добрива, пальне та дизпаливо. А це, в свою чергу, однозначно  позначиться на собівартості вирощеної продукції», – повідомив Р. Верещинський.

Як зазначив Мирослав Трещов, подорожчання хлібобулочних виробів неминуче, проте за умови закупівлі борошна в Аграрному фонді є можливості стримати зростання цін на соціальні сорти хліба. І ці можливості необхідно використати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ