Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська ОДА пропонує надати дотації роботодавцям, які беруть на роботу кримчан

Сьогодні, 15 квітня, відбулася селекторна нарада Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з АР Крим та м. Севастополя в інші регіони України, під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми. У нараді взяв участь керівник апарату Львівської облдержадміністрації Мирослав Трещов, повдомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час засідання керівництво обласних державних адміністрацій поінформувало про допомогу переселенцям, а також висловило пропозиції щодо вирішення їхніх проблем.

Зокрема, Мирослав Трещов зазначив, що залишається проблемою розмитнення гуманітарних вантажів, працевлаштування кримчан та інше. «Щоб вирішити проблему працевлаштування, було б корисно запровадити дотації для роботодавців на працевлаштування цих громадян, а також залучати їх до  громадянських робіт. Водночас потребують вирішення питання зменшення переліку документів для реєстрації переселенців у центрах зайнятості», – наголосив керівник апарату обласної державної адміністрації.

Як повідомлялось під час засідання, на Львівщині проведено обстеження умов тимчасового проживання 266 сімей, у складі яких є неповнолітні діти. З метою продовження соціальних виплат на дітей скеровано 95 запитів в ІОЦ Мінпраці, на 55 з яких вже отримано інформацію. Виплату допомоги буде проведено у квітні.

Станом на 14 квітня до територіальних управлінь Пенсійного фонду звернулось 90 громадян, яким надано роз’яснення щодо проведення подальшої виплати пенсії за місцем фактичного проживання, з них 85 осіб надали заяви для переведення виплати пенсій. Для продовження виплати пенсій за місцем фактичного проживання скеровано відповідні запити. На облік взято 51 пенсійну справу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ