Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Підзамче обрали об’єкти для оновлення за польської допомоги

Цьогоріч в рамках «Ревіталізації Підзамче» у Львові запланували відновити 2 подвір’я, 2 дитячі майданчики, сквер та 3 вхідні брами, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, за польської допомоги відновлюватимуть двори на вул. Б. Хмельницького, 105, вул. Остряниці, 12, дитячі майданчики на перетині вулиць Жовківська – Остряниці та Скидана – Остряниці, а також сквер на перехресті вул. Хмельницького – Стрімка.

Остаточний відбір учасників цьогорічного проекту здійснювала конкурсна комісія: представник Інституту розвитку міст (Краків) Кароль Янас, начальник управління охорони навколишнього середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець, експерт з містобудування із Лейпцигу Штефан Габі, директор Інституту міста (Львів) Олександр Кобзарев та головний спеціаліст відділу житлового господарства Шевченківської районної адміністрації Тарас Зозуля.

Перед прийняттям рішення комісія відвідала всі об’єкти на Підзамче, мешканці яких висловили бажання взяти участь у проекті. Тож члени конкурсної комісії змогли на власні очі оцінити стан об’єктів, їх відповідність критеріям проекту.

Найбільшу активність серед можливих об’єктів для відновлення продемонстрували місцеві дитячі садки. Хоча вони й не підпадають під критерії відбору проекту, але можливість для їх часткового відновлення також знайдено.

«За умовами проекту ми можемо обрати об’єкти відкритого громадського простору, а дитячі садочки, на жаль, такими не є – це закриті території, призначені лише для дітей. Зробити їх відкритими буде неправильно з точки зору безпеки. Та зважаючи на високу соціальну важливість таких об’єктів, ми, спільно з нашими польськими колегами, вирішили переглянути бюджет проекту та знайти додаткові кошти, які ми могли б витратити як спонсорську допомогу на підтримку цих дитячих садків», – розповів Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Оскільки в рамках проекту планується відновити вхідні брами, реставрацію яких в історичній частині міста здійснює німецька організація GIZ, то саме її представників і запросили оцінити запропоновані для відновлення вхідні брами з точки зору історичної цінності – цей критерій і був одним із вирішальних під час прийняття рішення. Отже, вирішено відреставрувати вхідні брами будинків на вулицях Огіркова, 2, Б. Хмельницького, 56 та Підзамче, 9.

Команда архітекторів та координатор проекту вже цього тижня організовуватимуть зустрічі із мешканцями обраних дворів, щоб обговорити майбутні зміни та розпочати підготовку проектів покращення благоустрою.

Нагадаємо, головною умовою участі в проекті є громадська активність самих мешканців, їх бажання долучитись до проекту власним внеском – часом, фізичною працею чи фінансово.

Довідка.

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізується Інститутом міста (Львів) та Інститутом розвитку міста (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект спів фінансований у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ