Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львівському обласному онкодиспансері пройшов «День губної помади»

Громадська організація «Разом проти раку» спільно із волонтерами, візажистами та перукарями, провели в Львівському обласному онкодиспансері «День губної помади». Акція спрямована на психологічну підтримку жінок, хворих на рак молочної залози. Також організатори акції хочуть привернути увагу громадськості до проблеми раннього діагностування раку.

За словами волонтерів, цього року соціальний проект відбувається у 4 містах України, зокрема в Києві, Чернігові, Полтаві та Львові. Під час акції, з жінками, що перенесли рак молочної залози, працюватимуть візажисти, перукарі та фотограф. «У відділені сумно, на вулиці весна, ми хочемо зробити жінкам приємно, нагадати, що вони так само чарівні як до хвороби», - розповіла волонтер Люба.

Також волонтери зазначили, що хочуть привернути увагу жінок до необхідності раз на рік пройти обстеження в спеціаліста. «Якби хворобу виявляли своєчасно, на 1-2 стадії, відсоток виживання сягав би 90», - зазначила пані Люба.

Як зазначив головний лікар обласного онкодиспансеру Ігор Ковальчук,  зараз 75% захворювань на РМЗ у жінок діагностують на I-II стадіях. Це дозволяє провести оперативне лікування, без застосування хіміотерапії та ускладнень для здоров’я жінки.

Вперше дні губної помади почали проводити в США. Волонтери приходили до жінок у лікарні, підтримувати їх, нагадувати , що вони залишаються такими ж чарівними, як і до хвороби.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ