Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Російські ЗМІ збрехали про львівських курсантів, яких відправляють «на гражданскую войну в восточные регионы»

Сьогодні, 15 квітня, російські інформаційні ресурси “Интерфакс” та “Эхо Москвы” розповсюдили повідомлення щодо нібито відправлення курсантів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного “фактически на гражданскую войну в восточные регионы страны” (мова оригіналу), повідомив Фейсбук Міністерства оборони України.

Розповсюджений фейк підкріплюється фотоілюстраціями, на яких зображено військових у формі одягу, яка не має жодного відношення не лише до Збройних Сил, а й до будь-яких інших військових формувань України, натомість, дуже схожа на однострій російської армії:
http://www.echo.msk.ru/news/1300762-echo.html, пишуть військові.

Як зазначив начальник Академії Сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, поширена інформація абсолютно не відповідає дійсності та може розцінюватися як чергова невдала спроба російських спецслужб дестабілізувати ситуацію в Україні та внести розкол в українське суспільство.

«На даний час в Академії Сухопутних військ активно триває практична підготовка курсантів різних спеціальностей на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області згідно із затвердженими раніше навчальними програмами підготовки офіцерів. Під час занять курсанти практично виконують вправи стрільб, водіння бойових машин, беруть участь у навчальних вправах з тактики, інженерної підготовки, спеціальних дисциплін. Курсанти випускних курсів готуються до складання державних іспитів та працюють над дипломними та кваліфікаційними роботами», – наголосив він.

Кремлівським інформ-ботам варто знати, що українські військові, а особливо майбутні офіцери, свідомо обирають професію захисника Вітчизни. Особовий склад Академії налаштований патріотично та готовий зі зброєю в руках захищати суверенітет Батьківщини, додали у Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ