Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дітвора зі Львова та Криму разом з головою облради розфарбували «Писанки єднання»

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій разом з львівськими та кримськими дітьми розфарбовував великодні писанки – символи єднання українців, повідомила прес-служба Львівської облради.

Маленьким кримчанам, які разом зі своїми батьками приїхали до Львова на тимчасове проживання, а також їхнім львівським ровесникам провели майстер-клас керівник гуртка Львівської школи народних мистецтв – керівник делегації учасників Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Золотий мольберт» Зоряна Татусько, а також викладач спецпредметів Львівського вищого професійного ліцею побутового обслуговування Наталія Рибак.

Майстрині з писанкарства розповіли дітям про історію української писанки, які особливості розфарбовування великодніх яєць у різних частинах нашої держави.

Розповідаючи про свою роботу, семирічний Костянтин Вишняков з Бахчисараю відзначив, що візерунок на його писанці нагадує йому море, за яким він дуже сумує.

Маленькі львівські писанкарі наголосили на важливості проведення таких акцій. Зокрема, одинадцятирічна Злата-Анна Терендій розповіла, що дуже зраділа, коли дізналась, що розфарбовуватиме писанки зі своїми кримськими ровесниками. «Це справді «Писанка єднання». Всі, хто тут є, не відчуває ніяких перешкод – ані мовних, ні будь-яких інших. Всі ми єдині – українці», – сказала Злата-Анна.

Восьмирічний львів’янин Дем’ян Бордун сказав, що сьогодні, розфарбовуючи писанки, він знайшов нових друзів. «Мені тут дуже цікаво. Адже я тут не лише отримав урок писанкарства, але й познайомився з іншими дітьми, які приїхали до нас з Криму», – сказав хлопчик. Зі свого боку голова обласної ради Петро Колодій, який разом з дітьми розфарбовував «Писанки єднання» зауважив, що зараз, як ніколи раніше, українці повинні демонструвати всьому світові свою єдність. «Незабаром християнський світ відзначатиме світле свято Великодня, яке об’єднує родини. І сьогодні розписування великодніх писанок об’єднало дітей з різних куточків нашої великої України. Малеча зі Львова та Криму, яка зростала та виховувалась в різних середовищах, легко порозумілась. В такий простий, проте цікавий спосіб, ми вкотре підтверджуємо, що народ України – єдиний», – зазначив голова обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ