Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державний обвинувач прокуратури наполягає на довічному позбавленні волі учасникам банди

Прокуратурою Львівської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі, порушеній за ознаками злочинів, передбачених ст. ст. 69, 142 ч. 3 КК України ( в редакції 1960 року ), ст.ст. 257, 187 ч. 4,289 ч. 3, 187 ч. 4, 127 ч. 2, 146 ч. 3, 189 ч. 4, 115 ч. 2 п. п. 4, 6, 9, 12, 263 ч. 1КК України. Йдеться про обвинувачення членів озброєного злочинного угрупування - БАНДИ в кількості десяти осіб-жителів Львівської області, які систематично вчиняли попередньо сплановані та озброєні напади на підприємства, установи та окремих осіб, а також, інші злочини, з метою заволодіння чужим майном та привласнення його для особистого збагачення. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Доведено, що в період з весни 2000 року по серпень 2004 року на території Львівської, Івано-Франківської, Волинської та Тернопільської областей учасники банди вчинили 21 розбійний напад та незаконно заволоділи приватним майном на суму більше 1 млн. 500 тис. гривень.

Всі напади ретельно готувались, здійснювались у нічний час з використанням вогнепальної зброї та фізичного і психічного насильства.Також бандою вчинене одне вбивство під час нападу на підприємця, який проживав на території Львівської області.

Під час проведення досудового слідства 37 осіб визнано потерпілими.

З врахуванням викладеного державний обвинувач наполягав на постановленні суворого вироку та пропонував застосувати покарання до окремих учасників банди у вигляді довічного позбавлення волі.

Однак за результатами судового розгляду 04 вересня 2013 року міськрайонним судом Львівської області членів банди визнано винними та засуджено до позбавлення волі на строк від 5 до 11 років.

З огляду на це, прокуратурою вказаний занадто м’який та несправедливий вирок оскаржено.

Внаслідок принципової позиції державного обвинувача прокуратури Львівської області, 11 квітня 2014 ухвалою Апеляційного суду Львівської області апеляцію прокурора задоволено, згаданий вирок скасовано, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ