Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РОСІЯ ГОТУЄ НА ЗАХОДІ УКРАЇНИ МАСШТАБНІ ПРОВОКАЦІЇ

Геннадій Москаль отримав відомості з достовірних джерел про масштабні провокації, які готують спецслужби Росії в західних областях України. Про це нардеп повідомив на своєму сайті.

"28 квітня, в день, який вважається створенням дивізії СС “Галичина”, центральними вулицями Львова, Івано-Франківська та Тернополя мають пройти марші з символікою СС “Галичина” та гаслами, які сприйматимуться жителями Південно-східної України, як загроза свободі, життю та майну, — повідомляє Г.Москаль. — Плануються також заклики до фізичного знищення сепаратистів, погроми осередків КПУ, Партії регіонів та адміністративних будівель. Мета цих акцій — з новою силою сколихнути сепаратистські настрої Південно-Східного регіону України.

Інформація здобута з джерел, які заслуговують на повну довіру і мають пряме відношення до цієї спецоперації. У Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області під виглядом одиночних туристів, які не викликають підозри в українських прикордонних служб, через КПП в Чернігівській області, а також із території Білорусі, мають заїхати близько тисячі підготовлених російськими спецслужбами осіб, які вільно володіють українською мовою і будуть активними учасниками провокацій.

Частина цих осіб уже знаходиться на території України й вишукує контакти з громадськими організаціями та окремими громадянами, котрі за грошову винагороду погодяться взяти участь у масовках.

Координатори проведення провокацій із числа досвідчених працівників спецслужби Росії, котрі є вихідцями із західних областей України й розмовляють місцевими діалектами української мови, також уже перебувають на Заході України.

Автори спецоперації сподіваються, що ЗМІ багатьох країн світу висвітлюватимуть вказані події, як загрозу виникнення неонацизму в Україні, що викличе занепокоєння в Західній Європі.

Ще одна мета провокацій — використати святкові дні 1 — 9 травня для широкомасштабних акцій агресії по всій Україні з метою протистояння “неонацистам”, прихильникам СС “Галичини”, “бандерівцям” і т.д.

Оприлюднюю дану інформацію в тому числі для того, щоб розробники спецоперацій із Росії зрозуміли, що в Україні знають про їхня наміри.

Крім того, звертаюся до голови СБУ, міністра МВС, голів Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської облдержадміністрацій з проханням вжити всіх можливих заходів для недопущення провокацій, які можуть мати для України непередбачувані наслідки, інформувати про них місцевих мешканців.

Сподіваюся, наші спецслужби поставляться до цієї інформації з усією відповідальністю", - заявив Геннадій Москаль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ