Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львів і ЄБРР підписали договір про продовження трамваю №4 на Сихів

У Львові підписали Договір гранту між ЛКП «Львівавтодор», Львівською міською радою та ЄБРР щодо інвестиційного гранту від Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) для проекту інвестиції у продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час підписання директор департаменту фінансування муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Жан-Патрік Марке відзначив, що у Львові всі спільні проекти реалізовуються успішно. Банк вбачає Львів одним зі зразків співпраці.

«Європейський банк реконструкції та розвитку підтримує муніципальні проекти по всій Україні. Клієнтами банку є більше, ніж 10 міст України. Львів став зразком співпраці між містом України та банком. За останні 5 років ми підписали вже четвертий проект. Хочу привітати міську раду та міські компанії з успішною роботою, яку вони провели станом на даний час. Тут проекти дійсно впроваджуються. Ми можемо бачити конкретні результати. Це унікальний внесок в економічне процвітання та економічний стан населення. Ми надіємось продовжити це партнерство у наступні роки. Також хочу подякувати німецькому Уряду за їхню підтримку. Їхня підтримка уможливлює такі проекти. Ці проекти важливі з огляду на екологічну ситуацію і покращення енергоефективності в місті», - зазначив Жан-Патрік Марке, директор департаменту фінансування муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР.

Проект продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів фінансується за рахунок кредитних коштів ЄБРР, грантових коштів від Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU), а також місцевого фінансового внеску.

Для реалізації проекту підпису підлягають три договори:

·Кредитний договір між ЛКП «Львівавтодор» та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) – підписано 27 грудня 2013 року;

·Договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту інвестиції у продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів між ЄБРР та Львівською міською радою –27 березня 2014 року;

·Договір гранту між ЛКП «Львівавтодор», Львівською міською радою та ЄБРР щодо інвестиційного гранту від Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) для проекту інвестиції у продовження трамвайного маршруту №4 до мікрорайону Сихів -  16 квітня 2014 року.

Фінансування проекту:

·Кредит Європейського Банку Реконструкції та Розвитку - 6 млн. євро

·Грант Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини (BMU) - 5 млн. євро

·Місцевий внесок: бюджет ЛМР - 6,2 млн. євро.

Замовник проектно-кошторисної документації - управління капітального будівництва Львівської міської ради. Розробник - Львівський державний інститут проектування комунального будівництва ДП «Львівдіпрокомунбуд». Виконавець будівельних робіт – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернейшнл».

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ