Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українці вимагають не люстрації, а повернення в правове поле, – політолог

1/2
Громадяни України вимагають не люстрації чиновників, заплямованих співпрацею з Януковичем, а покарання тих службовців, що порушували чи порушують закон. На цьому сьогодні, 16 квітня, наголосив під час прес-конференції політолог Ігор Танчин.

За словами політолога, те, що українці називають люстрацією, не є цим поняттям в класичному розумінні слова. «Це радше вимога громадськості повернутись до закону. Підвести риску під тим безладом і почати жити суворо в рамках законодавства, - зазначив Ігор Танчин, - Це в нас і виражається у створені люстраційних комітетів, різноманітних програм люстрації на телебаченні».

Так, за словами політолога, «Нікому не говорять, мовляв ти заплямований зв’язками з Януковичем, тому ти не маєш права посідати жодних посад. Українці ставлять до чиновників питання, чи не чинив він якихось злочинів, перебуваючи на своїй посаді. Тобто, громадськість вимагає у першу чергу дотримання законодавства. Це не те саме, що люстрація в класичному розумінні» - зазначив Ігор Танчин.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ