Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Підміна РНБО аматорами закінчиться для держави трагічно – генерал Микола Нещадим

Ініціативи щодо створення на базі партійних штабів громадських рухів для оборони країни є вкрай шкідливими. Боротьба з сепаратизмом та агресією Росії має здійснюватися виключно професіоналами. Про це заявив координатор виборчого штабу Анатолія Гриценка, екс-заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Микола Нещадим.

«У проведенні антитерористичної операції на Сході України мають бути задіяні регулярні збройні підрозділи, в тому числі і нещодавно створені частини з резервістів в структурі Нацгвардії, Збройних Сил України та прикордонних військ”, - сказав він.

Микола Нещадим наголошує, що координація АТО повинна здійснюватися Радою національної безпеки та оборони, а безпосереднє керівництво – професійним військовим.

За його словами, будь-яке втручання в антирерористичну операцію аматорів з різноманітних народних рухів опору є неприпустимим. “Намагання окремих політиків перебрати на себе функції РНБО і підмінити військове командування аматорською “координацією” може призвести до провалу операції, масштабних жертв і, врешті, – згубних наслідків для держави”, – переконаний він.

“Громадські організації та небайдужі громадяни можуть зробити свій внесок у оборону країни, допомагаючи, скажімо, матеріально-технічними ресурсами новоствореним частинам”, - зауважив екс-заступник Міністра оборони.

Нещадим також наголосив, що зараз  у 19 областях головами держадміністрацій  формуються підрозділи охорони громадського порядку, до яких можуть долучитися і відставні професійні військові.

Крім того, Микола Нещадим закликав при проведенні АТО дотримуватися належних умов конфіденційності. “Публікація в соціальних мережах результатів оперативних нарад та намірів є неприпустимою”, - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ