Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Автономний опір поширив свою версію штурму Привокзального.

Автономний опір поширив свою версію штурму Привокзального.

Зокрема, у повідомленні сказано: "14 квітня відбулись сутички на ринку «Привокзальний»: близько 11 ранку 70 тітушок з закритими обличчями, одягнені у форму охорони, прорвались у приміщення адміністрації ринку, використовуючи проти звичайних працівників, в тому числі і жінок, які стали у них на шляху, газові балончики, ножі та іншу зброю. Розбивши вікна й двері, зірвавши захисні решітки, тітушки закидали приміщення адміністрації димовими шашками і взривпакетами. Увірвавшись у приміщення, молодики розгромили опечатані прокуратурою кабінети, в полоні опинилась бухгалтер базару.

Проти тітушок піднялось близько трьох сотень працівників ринку. Вони усіма силами намагались зупинити злочинців, заливали їх тваринною кров’ю, але багатьох людей побили, проти них застосували сльозогінний газ. На місце прибули близько півсотні міліціонерів і спецпризначенців, якими керували в.о. головного міліціонера Львівщини Сергій Маруняк, начальник міської міліції Сергій Зюбаненко, полковник Андрій Падяк, підполковник Мирон Чорній. Разом з ними знаходився «власник» ринку Андрій Каменівський. Зо десяток підприємців, які привели тітушок, щоб ті їх «охороняли», на чолі з Мариною Циброю вели себе агресивно, побили профспілкову активістку Оксану Козлову, намагались відібрати камери у двох журналісток. За одним з тітушок навіть прийшла мати, яка плакала і просила пустити її до нього, щоб забрати додому. Міліція її так і не пустила. Один з спецпризначенців сказав, що зараз почне стріляти по людях.

Після того, як колишня корумпована адміністрація зрозуміла, що їхня акція провалилась – вони почали розказувати журналістам, що приміщення нібито захопив «Автономний Опір», а не їхня «охоронна фірма». Працівники ринку заявляють, що бачили у тітушок автоматичну зброю. Андрій Каменівський стверджує, що має всі документи на власність приміщення адміністрації, що ринку нібито захопили «рейдери». Якщо правда і закон на його стороні, для найняті ним тітушки разом з «його» підприємцями розбивали вікна «його» приміщення, розгромили усі кабінети всередині? Чому офіційна охоронна фірма, яка прийшла «боротись з рейдерами», була у масках і ховала обличчя від фотокамер? Чому міліція і «Титан» мовчки спостерігали за тим, як злочинці б’ють людей?

Після декількох годин протистоянь ті тушкам зробили коридор і під захистом міліції вивели за межі ринку. Не зважаючи на погром, який ті влаштували, усіх відпустили і навіть не переписали даних".

opir.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ