Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині охорона здоров’я поглинає більше енергоресурсів, ніж вся бюджетна сфера

Затрати на теплопостачання в галузі охорони здоров’я області сягають 38 млн грн. Це при тому, що у всі інші галузі, які фінансуються з обласного бюджету, на теплопостачання необхідно 26 млнгрн. Крім того, затрати на водопостачання в галузі охорони здоров’я є втричі більшими, ніж в інші галузі, а на електроенергію – більшими на 4 млн грн. про це сьогодні, 16 квітня, під час наради з приводу реалізації проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» повідомив заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак. Повідомила прес-служба Львівської облради.

На нараді учасники розглянули можливість залучення коштів міжнародної технічної допомоги (МТД) для забезпечення енергоефективності в бюджетній сфері.

Заступник голови обласної ради доручив департаменту економічного розвитку та промисловості Львівської обласної державної адміністрації до середи, 23 квітня, підготувати керівництву Фонду «Східна Європа» обґрунтування щодо залучення коштів в галузі бюджетної сфери із переліками об'єктів обласної комунальної власності, які мають належно підготовлену проектно-кошторисну документацію.

Нагадаємо, реалізація проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» є спільною ініціативою Львівської обласної ради, обласної державної адміністрації та Фонду Східна Європа. Її  реалізують за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA) через Посольство Швеції в Україні.

Метою програми є стимулювання ефективного використання енергетичних ресурсів області шляхом посилення потенціалу місцевих органів влади і бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження й використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ