Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Казначейство блокує Львову понад 70 млн грн

Станом на 16 квітня Державна казначейська служба не виконує платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів Львівської міської ради на загальну суму, яка складає 70,565 мільйона гривень. Майже всю суму непроплати заблокували за незахищеними статтями, за захищеними - 879 тисяч гривень, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, найбільшу суму коштів - 40,842 мільйона гривень - казначейство не пропускає до бюджету розвитку міста. Також 1,671 мільйона гривень блокують управлінню охорони здоров'я, більш, ніж 2 мільйони гривень - управлінню освіти, 2,2 млн грн – управлінню соціального захисту, 1,3 млн грн – управлінню культури і понад 7,8 мільйона гривень - на житлово-комунальне господарство, з яких 6,360 мільйона гривень - на поточний ремонт доріг і озеленення.

«На сьогодні дуже багато коштів залишається на рахунках казначейства. Ця ситуація дуже незручна, бо до свят люди чекають цих грошей. Казначейство нічого не коментує. Ми розуміємо ситуацію: казна порожня, а витрати величезні. Пояснюємо людям, але для багатьох з них ці гроші є єдиним доходом. Тому люди дуже переживають», - розповів Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ