Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили спеціальний сайт для дітей-сиріт

Відділ у справах дітей Львівської міської ради створив сайт «Я чекаю на тебе…», метою якого є допомогти виконати головну потребу кожної дитини – жити в родині, де панує доброта, відповідальність та повага, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми будемо постійно наповнювати сайт додатковою інформацією, вести довідкові рубрики, які можуть пригодитися відвідувачам сайту, котрі виявлять бажання взяти дитину на виховання до себе в сім'ю.

Сподіваємось, що така інформація допоможе тим, хто бажає прийняти у свою родину дитину, яка з різних причин залишилась без піклування батьків, тим самим дати дитині шанс зростати в сім'ї», - зазначив керівник відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики ЛМР Ростислав Тимків.

Кількість дітей-сиріт у м. Львові, на жаль, не зменшується та впродовж останніх шести років залишається на рівні 610 – 620 дітей. Щорічно 100 - 120 дітей набувають статусу дитини-сироти (ДС) та дітей, позбавлених батьківського піклування (ДПБП). Зокрема, в 2013 році в місті збільшилось на 92 дитини, з них: 26 дітей-сиріт та 66 дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Ми звикли думати, що трагедія, яка втрутилась у дитяче життя, забрала обох батьків. Однак, це не так – 2/3 дітей-сиріт – при живих батьках», - додає Ростислав Тимків.

Станом на 1 квітня 2014 року, в м. Львові 604 ДС та ДПБП. Більшість таких дітей (89%) перебуває під опікою (піклуванням) громадян, в прийомних сім’ях (ПС) та дитячих будинках сімейного типу (ДБСТ).

Проте, 57 дітей (9,4%) перебувають в закладах інтернатного типу. Змалечку ці діти, обділені батьківською любов’ю, турботою, мріють мати свою люблячу сім’ю – тата, маму, сестричку чи братика, свої іграшки, фотографії, свою кімнату.

Проблема дітей, які виховуються в інтернатних закладах, в тому, що вони не адаптовані до реального життя. В інтернатах їх навчають, годують, одягають, опікують, однак, який би не був чудовий заклад, він не зможе замінити дитині життя в сім'ї, надати необхідний досвід підготовки до дорослого життя.

Ознайомитись з сайтом можна тут: http://ditu.lviv.ua/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ