Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рейдерство міського масштабу: чи готовий Садовий прибрати до рук ринок «Привокзальний»

Дивне зволікання спеціально створеної групи із торговців ринку «Привокзальний» та міських чиновників, яку створили «із подачі» Садового нібито для врегулювання ситуації на ринку, сьогодні стало зрозумілим. Про це пише "Вголос".

Перший заступник міського голови Олег Синютка, 16 квітня, на робочій групі, дав доручення юридичному управлінню міськради протягом двох тижнів підготувати висновки щодо чинності договорів ТзОВ «Привокзальний» щодо оренди земельних ділянок та оренди комунального майна на території ринку. Простими словами: Садовий «перетягує ковдру» щодо власності ринку на себе.

Підтверджує цей факт і заява Олега Синютки, що вже до понеділка, 21 квітня, місто підготує проект договору із «Привокзальним» про те, що гроші із торговців та оплату комунальних послуг здійснюватиме комунальне підприємство «Муніципальна дружина». Тож, фактично, повну фінансову діяльність хоче на себе взяти структура, напряму підпорядкована Садовому.

«Ситуація із ринком «Привокзальний» нагадує історію із ринком «Наш ринок», що знаходиться біля Краківського. Там, в результаті зіткнення інтересів окремих груп, вже два роки триває рейдерська атака, – розповідає правник Юрій Зошій. – Ринки завжди є вельми привабливим для певного кола осіб. Втім, будь-яке конфліктне питання має бути з’ясоване у правовий, а не силовий спосіб». Також Юрій Зошій наголосив, що тенденції рейдерства у Львові не припинялася ніколи. По деяких ринках вони тривали і тривають до сих пір.

Зокрема, сьогодні, до міліції поступило повідомлення про черговий збір коштів з торговців ринку «Привокзальний». «На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка зареєструвала дану подію та проводить перевірку. Чи був це законний збір коштів чи ні – з’ясують згодом», – коментує начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко.

У свою чергу, пан Зюбаненко зазначив, що окремо звертатиметься до громадян міста про можливість провокацій у вихідні дні. Адже вони, швидше за все, будуть.

«Міліція під час свят буде нести службу в посиленому режимі», – наголосив Сергій Зюбаненко.

vgolos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ