Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У другому турі виборів українці голосуватимуть проти, а не в підтримку кандидата, – Антипович

Українці в другому турі президентських виборів завжди обирають менше зло, голосуючи не в підтримку кандидата, а проти “більшого зла”, зазначив Олексій Антипович, директор Соціологічної групи «Рейтинг», у прямому ефірі ТРК “Львів”.

На думку соціолога, українці в другому турі президентських виборів голосують, традиційно обираючи менше зло. Такий стан речей зумовлений низькою якістю політики в країні. 

За словами Олексія Антиповича, події Майдану стали рушійною силою, яка змінила громадянську свідомість людей, однак політики постійно йшли в хвості революційних процесів і ніяк не могли його наздогнати. 

“Нині в нас люди далеко попереду і в своїх роздумах, і в цінностях, але політики залишились тими самими”, - зазначив Антипович.

За його словами, нові політики мають рівень підтримки 1-2 відсотки, до 5%. “Це свідчить, що свідоме населення їх обирає, але в першому турі”, - наголосив Олексій Антипович.

Зрозуміло, такі кандидати не зможуть потрапити до другого туру президентських перегонів. “При цьому у другому турі люди голосуватимуть уже скоріше проти, аніж за”, - наголосив директор Соціологічної групи «Рейтинг».

Переломити цю традицію, вважає він, неможливо, доки не буде змінено якість української політики. Деяке покращення можливе під час парламентських виборів, коли в Верховну Раду прийде незначна кількість нових політиків, що розбавить теперішню “політичну субстанцію».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ