Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Принизливі заяви Путіна про західних українців далекі від історичних реалій, - політолог

Заяви Путіна про західних українців як людей другого сорту принизливі, спрямовані на розкол України і абсолютно далекі від історичних реалій - заявив в ефірі телеканалу БТБ політолог Олександр Палій, коментуючи висловлювання Президента РФ Володимира Путіна під час спілкування з росіянами 17 квітня, яке по суті зводилося до того, що мешканці Західної України - люди другого сорту, бо їхні території входили свого часу до складу різних європейських країн.

«Це все з точністю до навпаки. Бо в оцих державах, в яких справді західні українці перебували - у деяких із середини 14 століття, там, справді, були і порушення прав людини і т. д. Але в усіх цих державах, тим більше в ХХ столітті, люди були неспівмірно вільнішими, ніж в Радянському Союзу чи в Російській імперії. В Російській імперії людей, як худобу, на базарах продавали. Ви знаєте, що ніколи на Західній Україні не було кріпацтва з правом продажу людей, а в Росії ще 160 років тому на вулицю могли вигнати людей і продати: тато - туди, мама - туди, діти - туди, як худобу. То про що тут говорити!? Про що говорити - в Західній Україні був парламент, а в Росії його практично ніколи не було і зараз його немає фактично»,- зазначив він.

Експерт наголосив, що мета таких висловлювань - розколоти Україну. «Російська пропаганда дуже підступна. Вони просто розпалюють жахливу ворожнечу. Я дивлюся на російське телебачення - жах. В радянські часи такої отрути не було - вона була, але більш інтелектуальна. А це просто роблять із людей зомбі, людей без творчої енергії, ці люди вбиті ненавистю», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ