Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владики УГКЦ і УПЦ КП Львова вітають мешканців міста з Великодніми святами

Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ і Митрополит Львівський УГКЦ, та Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, керуючий Львівсько-Сокальською єпархією УПЦ (КП), звернулися до львів’ян із Великодніми привітаннями, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Дорогі та достойні сестри і брати! Ми також повірили у воскресіння Ісуса Христа й прийняли це глибоко до своїх сердець! Ця віра зумовлює нас жити згідно з Христовим вченням, Його наукою, яку передає Церква Христова, щоб осягнути вічне щасливе життя. Кожній людині простягнутий ключ Святого Євангелія, Заповідей Бога й вчення Церкви, яким необхідно з гідністю користуватися в житті, щоб увійти в радість Господню. Воскресіння Христове — це не тільки перемога над злими силами, над диявольською та людською гординею, над усяким духовним злом, яке шукає собі місця в людських душах.

Хай це Воскресіння Ісусове та порожній гріб стане для нас поважним земським та фізичним документом неземної події. Воскреслий Христос, який з’являвся апостолам та учням, остаточно переконав їх у своєму Воскресінні та Божественному житті у вічності! Це трудно вдавалося, але поволі велика правда про Воскресіння Христове поширювалася у світі та приймалася людськими серцями. Ця правда тріумфуватиме до кінця світу! Хай тріумф Воскресіння Сина Божого наповнить радістю й світлом кожне здорове й зболіле людське серце в нашій Україні! Хай радість світлого Воскресіння буде радістю немовлят і дітей, юнаків та дівчат, дорослих і людей поважного віку, хворих і здорових, вільних і в неволі! Христос — радість і любов, що завжди перемагає!», - із Великоднього послання Владики Ігоря (Возьняка), УГКЦ.

«Ми з вами не повинні належати до тих, хто сумнівається, бо на таких не спочиває ні сам Христос, ні світлодайна благодать Його Воскресіння. Від самого початку ті, що увірували у Воскресіння Христа, стали святими… Неземна, а після воскресіння особливо неземна краса Христа дає відблиск на всіх, хто до цього свята причасний. Це тихе світло ранкової радості вже спочиває на жінках-мироносицях, воно починає спочивати і на Святих Апостолах і потім на Святих Церкви Христової, на тих, хто йде за Спасителем… Йти з Христом – це означає йти вслід Його Воскресінню, тому що дорога до вічного життя проходить через воскресіння. Для самого Христа, як джерела вічного і спасительного життя, вона проходила через Голгофу і Хрест. Хрест і Воскресіння – це головні події не тільки євангельської, але й світової історії.

Не забуваймо, що після Голгофи настає воскресіння, зло руйнується, нищиться, перемагається, саме тому, що Ісус помирає на хресті. Отже, й ми незабаром побачимо перемогу, бо й Господь переміг зло. Дорогі у Христі брати та сестри, пастирі Церкви Христової, вітаю Вас із Великоднем, світлим Христовим Воскресінням, і нехай Божа благодать у воскреслому Христі Ісусі завжди перебуває з Вами», - із Великоднього привітання Митрополита Львівського і Сокальського Димитрія, УПЦ КП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ