Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всі позичальники українських банків у Криму повинні розрахуватись за кредитами - банкір

Всі клієнти, що кредитувалися в кримських представництвах українських банків, в будь-якому випадку мають повернути гроші фінустановам - заявляє виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов в ефірі телеканалу БТБ.

«Хочу акцентувати увагу, що ті хто брали гроші, вони все одно будуть зобов’язані повернути, щоб не відбувалося. Тому що мине час, з’являться колекторські компанії. З іншого боку - з’являться банки, які захочуть, припустимо, якщо проблема Криму не буде вирішена, купити цю заборгованість. Тому все одно треба думати про те, щоб обслуговувати свої зобов’язання із погашення кредиту», - наголосив Мамедов.

Він зазначив, що банки, які припинили свою діяльність на території Криму, наразі відпрацьовують механізми обслуговування своїх клієнтів на материковій частині України. Приміром, Укргазбанк готовий розрахуватися із своїми кримськими вкладниками в будь-якому діючому відділені. Щодо позичальників, банк вже перекредитував частину юридичних осіб в інших установах, а для фізичних осібпередбачив відтермінування погашення кредитів на три місяці. Щоправда, повністю подолати незручності, пов’язані з фактичним внесенням платежу, поки що не вдається. «На сьогоднішній день варіант один: клієнт має приїхати на материкову територію України і в будь-якому відділенні погасити заборгованість», - сказав Мамедов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ