Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні громадськість бере на себе ініціативу в боротьбі з корупцією, - ударівець

Без впливу громадськості та безпосередньої участі кожного, боротьба нової влади з корупцією перетвориться на фікцію. Громадські ініціативи які виникають зараз по всій Україні є новою формою контролю суспільства над владою у сфері запобігання хабарництву. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Про це заявив керівник антикорупційного напрямку «Самооборони» Львівщини, депутат Львівської міської ради від фракції УДАР Юрій Мартинюк вчора, 17 квітня, в прямому ефірі програми «Вечір у Львові» на ТРК «Львів».

Зокрема, депутат зазначив, що основною проблемою держави, яка й призвела до можливості узурпації країни кримінальним кланом Януковича є тотальна корупція у всіх сферах життєдіяльності мешканців. Відтак, всі реформи в нашій державі даремні, якщо українці не усвідомлять, що кожен є відповідальним за стан справ в державці.

«Корупціонером є не тільки той, хто бере, чи вимагає хабарі, але й той – хто їх дає. Тому боротьбу з хабарами треба розпочинати з себе. Добре, що в Україні і на Львівщині, зокрема, діють громадські ініціативи на кшталт «СТОП-Хабар!» та «Самооборона», які власне намагаються долучитись у боротьбу з корупцією – викриваючи хабарників, оприлюднюючи певні факти зловживань на митниці, в судах, в чиновницьких кабінетах. Однак цих ініціатив замало. Треба, щоб вся громада підтримувала їх та не боялась, оперуючи фактами, заявити про те чи інше можливе правопорушення, щоб ці факти були підкріплені якимись доказами, фото-відеофіксацією, звукозаписом тощо. Лише у такому випадку ми зможемо оприлюднювати ці можливі корупційні діяння – якщо немає заяви, доказів – говорити про щось марно», - наголосив Юрій Мартинюк.

Ударівець, також, розповів, що Народна Самооборона на Львівщині теж намагається долучитись до цього процесу: «нещодавно Самообороною Львівщини був встановлений факт перевищення своїх повноважень посадовця митниці, який при свідках, особисто заявив, що в одноосібному порядку підняв митну вартість товарів. Ми засвідчили це і зараз ведеться відповідна перевірка вказаних нами правопорушень», - розповів активіст.

Окрім цього, він повідомив, щозараз Самооборона Львівщини активно працює з львівськими судами, роз’яснюючи, що відтепер повноваження щодо обрання голів суду належить саме суддям і саме вони мають бути максимально зацікавлені в прозорості та відкритості цього процесу, в залучені до цього громадськості та представників ЗМІ. Також Юрій Мартинюк навів приклад максимально прозорого відбору нового керівника МВС у Львівській області, а також вимоги «Люстраційного комітету» щодо невідповідності займаним посадам 11-х посадовців Львівщини, як приклад дієвого впливу громади на владу та боротьби із корупційними явищами в суспільстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ