Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нормалізувати ситуацію в країні можна через проведення плебісциту й референдуму – Канівець

Для того, щоб нормалізувати ситуацію на Сході й Півдні країни, необхідно прийняти наступний алгоритм дій: під час першого туру президентських виборів 25-го травня провести плебісцит, а під час другого туру 15-го червня – всеукраїнський референдум. Таку думку висловив народний депутат Олег Канівець, керівник виборчого штабу кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка.

«Сьогодні Україна фактично перебуває у військовому стані – Росія диверсійними діями намагається розпалити громадянську війну. Політики зі сходу й півдня, які належать до Партії регіонів й КПУ, постійно закликають центральну владу в Києві до того, щоб сісти за перемовини – домовитися про конституційний устрій, про статус російської мови, про права і повноваження територій», – зазначає Канівець.

Парламентар переконаний, що ми не повинні грати за правилами, які нам нав’язують регіонали й комуністи.

«Ми маємо розуміти, що козирі, які є в них на руках, потрібно перекривати своїми діями і пропозиціями. Ми бачимо сьогодні, що дискусія в суспільстві точиться навколо самого тіла Конституції. Верховна Рада з цього приводу створила тимчасову слідчу комісію, щоб напрацювати новий проект Конституції. Схід вимагає референдуму по певних питаннях. Якщо ми не будемо чути вимогу про референдум, ситуація буде й далі загострюватись», – говорить Канівець.

«Як заспокоїти Схід і Південь, і в той же момент провести референдум по ключовим питанням, які вони пропонують? На мою думку, треба погодитися на проведення 25-го травня плебісциту – опитування людей. Основна мотивація – дізнатися, які ж питання мають бути винесені на референдум. Нехай люди самі визначать, які питання для них є найактуальнішими. І потім ті запитання, які в масштабах Україні отримують більше 50 %, автоматично включити у референдум», – зазначає Канівець.

Парламентар пропонує створити з представників парламентської коаліції і опозиції, еліт Сходу і Півдня круглий стіл, на якому виробити перелік запитань, які варто винести на плебісцит.

«Спочатку проводимо плебісцит. А потім 15-го червня, під час проведення другого туру президентських виборів, проводимо всеукраїнський референдум. Після 15-го червня у Верховної Ради є час до 10-го липня, щоб прийняти Конституцію у першому читанні. Ця сесія ВР може це зробити. Таким алгоритмом ми заспокоїмо суспільство», – переконаний Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ