Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Милосердний Христос поламав ті грати вічні, які тримали нас в’язнями, рабами, і дав нам свободу - о. Павло Дроздяк, капелан ЛМР

Духовенство Львова вітає християн із Великоднем.

«Найперше, для того, щоб справді повірити у Воскресіння, ми з Вами мусили пережити смерть і засвідчити її. Тільки зрозумівши, що таке смерть, зможемо усвідомити, яку велику радість Господь Бог дарував нам через те, що він її перетерпів і відкрив нам двері до зовсім іншого життя. Сподіваюся, що ці Великодні свята будуть для кожного з нас відкриттям нового життя. Милосердний Христос поламав ті грати вічні, які тримали нас в’язнями, рабами, і дав нам свободу. Будемо надіятися і молитися, що з цим Воскресінням ми здобудемо внутрішню свободу не від чогось, а для того, щоб любити, бути добрими і милосердними. Християнин XXI століття, як і християнин I століття, має віддано служити, виконуючи дві найбільші заповіді: любити Господа Бога і ближнього свого. І коли  свобода, подарована Христом, мінятиме нас особисто, вона змінить усю нашу країну і цілий світ. Нехай милосердний Господь дарує милих, радісних Великодніх свят! Нехай смачною буде паска! Не сидіть вдома, а йдіть і діліться великим щастям, що Христос Воскрес!», - о. Павло Дроздяк, капелан ЛМР (УГКЦ).

«Дорогі брати і сестри! Христос Воскрес! Щиро вітаю вас зі святом світлого Христового Воскресіння. Цей день є перемогою життя над смертю, добра над злом, світла над темрявою. Недаремно святий Іоанн Золотоустий торжественно викрикує: «Смерте, де твоє жало? Пекло, де твоя перемога? Христос Воскрес – і ти повалене, Христос Воскрес – і попадали демони, Христос Воскрес – і життя триває». Нехай цей святий день нагадує нам про те, як треба любити Бога, один одного і нашу державу», - о. Михайло Сивак, проректор ЛПБА, клірик Собору Покрови Пресвятої Богородиці (УПЦ КП).

«Центральною подією в історії світу є життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа. Більшої радості, більшого щастя просто не існує. Люди, пронизані світлом Воскресіння, можуть подолати щоденні труднощі. Тому, хто звертає свій погляд у небо, вдається жити на землі. Я би хотів побажати усіх християнам, щоб ми відкрили свої очі і вийшли назустріч Господу, який віддав за нас життя. Звісно, на нас чекають труднощі й випробування, Але Бог, не дивлячись ні на що, чекає, щоб ми залишалися світлими і добрими, великодушними і сильними, правдиво мужніми і живими вірою, а це означає спасенними. Нехай Господь Вас охороняє!», - о. Орест Фредина, парох Церкви Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ