Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УПЦ КП передала армії понад мільйон гривень

На подвір’ї Київської Патріархії Предстоятель Української Православної Церкви Патріарх Філарет для підтримки боєздатності прикордонних підрозділів подарував та одразу освятив патрульний автомобіль і сорок три комплекти спорядження та екіпірування. Вони будуть направлені охоронцям кордону окремого відділу прикордонної служби Південного регіонального управління, що на Одещині. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Транспорт та спорядження було придбано за гроші Київської Патріархії Української Православної Церкви, яка з 31 березня 2014 року у всіх храмах та громадах УПЦ КП збирає пожертви на зміцнення українського війська.

За словами Патріарха Філарета, УПЦ КП вже передала більше мільйона гривень на рахунок Міністерства Оборони України, а також не перестає матеріально допомагати місцевим військовим частинам як на Херсонщині, так і на східних ділянках рубежу нашої держави. Священнослужителі та віряни Київського Патріархату налагодили на місцях постійну духовну опіку (діючі тимчасові православні храми), а також матеріальну підтримку військовослужбовців.

Присутній на заході в.о. директора Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Облаухов висловив Патріарху Філарету слова вдячності за надану допомогу та запевнив, що прикордонники гідно виконуватимуть поставлені перед ними завдання з охорони державних рубежів Батьківщини.

У переддень Великодня прикордонники, котрі сьогодні посилюють  охорону державного рубежу, як ніколи відчувають підтримку священнослужителів та небайдужих українців.

Так, у Львові персоналом Львівського прикордонного загону та місцевими жителями було зібрано чимало необхідних речей. Зокрема прикордонникам зібрали медичні препарати, спальні мішки, теплі речі та  продукти харчування. Крім того, були зібрані та освячені великодні кошики. Допомогу передадуть резерву охоронців кордону західних регіонів, які на теперішній час посилюють службу на східних рубежах нашої держави.

Подібну підтримку отримають від небайдужих громадян й в решті резервних груп Державної прикордонної служби, що дислокуються не лише на кордоні з Росією, а на південних та північних напрямках.

А на Сумщині вже не один рік поспіль між прикордонниками та настоятелем Свято-Миколаївського храму с. Піщаного Сумського району склалися взаємні дружні стосунки. Цьогоріч у день Христового Воскресіння протоієрей Максим разом із хористами планує прибути до відділу прикордонної служби «Юнаківка» та привітати військовослужбовців зі світлим святом Пасхи. Охоронцям кордону буде передана благодійна допомога – пасочки, крашанки, риба та м'ясо, консервовані продукти тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ